iPhone XS Max: cât de rezistent este cel mai scump telefon al momentului?

24.09.2018
iPhone XS Max: cât de rezistent este cel mai scump telefon al momentului?

iPhone XS Max este cel mai scump smartphone „de serie” de până acum. Desigur, au existat telefoane de lux, lansate în versiune limitată (precum seria Porsche Design de la Huawei), cu preţuri mai mari, însă noul telefon Apple este disponibil pentru toată lumea, fără o limită de unităţi sau cu accesorii şi bonusuri în pachet. Ne-am aştepta de la un telefon atât de scump să fie şi rezistent atât la şocuri, cât şi în timp, întrucât reparaţiile pentru acesta au nişte preţuri foarte mari. Din fericire, există cineva care testează noile telefoane, pentru ca noi să nu fim nevoiţi să testăm rezistenţa pe banii noştri.

Zach Nelson de la JerryRigEverything a pus mâna pe noul iPhone XS Max şi l-a supus testelor sale obişnuite de rezistenţă. L-a zgâriat pe toate părţile, i-a ars display-ul cu bricheta, a încercat să îl îndoaie şi rezultatul a fost… foarte pozitiv. Acesta este un telefon construit foarte bine, imposibil de stricat „cu mâna goală”. Desigur, sticla este sticlă şi oricât de rezistentă susţine Apple că este, acesta se va zgâria, deci protecţia pe ambele părţi ar fi recomandată.

Apple susţine că protecţia pentru lentilele camerei sunt realizate din safir, însă testul de rezistenţă demonstrează că este vorba despre safir cu puritate scăzută, care se zgârie doar puţin mai greu decât sticla de pe partea din faţă. Metalul folosit pentru rama telefonului, oţelul, este acelaşi pe care l-am întâlnit şi pe iPhone X, acesta fiind mai rezistent la zgârieturi şi îndoituri decât aluminiul. Din păcate, acesta conduce căldura mai greu, putând fi unul dintre factorii care ar putea duce la supraîncălzirea procesorului.

Concluzia este că pentru un preţ atât de mare, iPhone-ul nu este cu mult mai rezistent decât alte dispozitive mai ieftine. Din fericire, este un telefon solid, bine construit, care ar trebui să ţină în timp. Ar fi de recomandat o husă pentru partea din spate, însă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult