Leagoo Alfa 2 – elegant şi practic la un preţ accesibil (REVIEW)

04.04.2016
Leagoo Alfa 2 - elegant şi practic la un preţ accesibil (REVIEW)
Experienţa în utilizare, Concluzie

Experienţa în utilizare

Leagoo Alfa 2 pune la dispoziţie un ecran HD de 5”, protejat sub un scut din sticlă de tip arc-edge, având curbură 2.5F. Plăcut la atingere şi rezistent la zgârieturi superficiale, scutul de protecţie pentru ecran are ca dezavantaj doar tratamentul oleofobic mai puţin eficient împotriva urmelor de amprente. Chiar şi aşa, ecranul bine iluminat este uşor lizibil inclusiv la folosirea sub soare direct.

Imaginea redată folosind densitate 294 PPI are un nivel de claritate suficient, iar unghiurile largi de vizibilitate obţinute prin îmbinarea panoului LCD cu scutul de protecţie din sticlă contribuie la o experienţă vizuală de nivel premium. Completând reţeta, difuzorul încorporat redă sunet clar şi suficient de puternic, funcţia de vibraţii suplimentând alertele primite.

Livrat cu versiunea Android 5.1 şi un Launcher fără efecte vizuale în exces, Alfa 2 oferă o experienţă cursivă la derularea listelor de meniuri şi nu pune probleme la folosirea funcţiilor de bază. Aplicaţiile de Android pornesc destul de repede şi în general, oferă o experienţă satisfăcătoare în utilizare. Cei obişnuiţi să schimbe rapid de la o aplicaţie la alta ar putea reclama însă cantitatea de 1GB memorie RAM, care nu permite păstrarea unui număr prea mare de aplicaţii recent folosite.

Chiar dacă nu include senzor pentru amprente, Leagoo Alfa 2 oferă un substitut interesant – o zonă sensibilă la atingere pe capacul aplicat în spatele ecranului. Activată opţional din meniuri, această funcţie permite aprinderea ecranului folosind comenzi double-tap şi derularea paginilor/interfeţei Android trecând degetul peste spatele telefonului, fără să acoperim imaginea afişată. În plus, putem seta telefonul pentru a obţine poze cu o simplă comandă double-tap aplicată sub camera foto.

Desigur, putem avea şi comenzi double-tap şi direct pe ecranul oprit, dacă activăm această funcţie din sistemul de meniuri. Opţional, putem seta comenzi speciale prin care să deschidem aplicaţiile des folosite fără să pornim mai întâi ecranul.

Apelurile se aud clar şi puternic prin casca audio, iar microfonul nu pune probleme de claritate în ciuda absenţei funcţiei noise-canceling.

Stabilitatea semnalului este bună, atât la reţeaua de telefonie mobilă, cât şi cea WiFi. În ce priveşte accesul la internet mobil, Leagoo Alfa 2 este limitat la conexiuni 3G, astfel că vitezele nu vor depăşi prea des pragul de 20 Mbps. Chiar şi aşa, paginile se încarcă în browserul web suficient de repede.

Leagoo Alfa 2 – teste de performanţă

3DMark (Ice Storm Extreme) – 1385
PCMark (Work performance) – 2325
AnTuTu Benchmark 6.0 – 24039
GFXBench 4.0 – T-Rex: 245 frames (Offscreen, 1080p)
Quadrant – 8770
Geekbench 3 – 354 (single-core). 1111 (multi-core)
A1SD benchmark – 92,66 MB/s citire / 11,89 MB/s scriere (memoria internă)
 

Camera Foto

Leagoo Alfa 2 vine echipat cu o cameră foto de 13MP, din păcate fără prea mari pretenţii. Astfel, deşi telefonul obţine poze la calitate rezonabilă sub soare direct, nivelul detaliilor scade rapid odată cu diminuarea luminii ambiante.

Leagoo Alfa 2 Video Sample 1Video Sample 2

Folosit pentru a filma la rezoluţie 1080p, Alfa 2 obţine clipuri video la calitate destul de bună, chiar dacă în privinţa clarităţii imaginii există loc şi de mai bine.

Autonomie

În carcasa cu o grosime de 7.5 mm, Leagoo Alfa 2 ascunde un acumulator cu o capacitate rezonabilă, de 2600 mAh. Fără complicaţiile unui ecran Full HD şi doar un chipset Mediatek din gama entry-level, Alfa 2 oferă aproximativ o zi de utilizare fără grija adaptorului AC, desfăşurând până la o oră de convorbiri telefonice. Cu acces permanent la internet prin conexiune WiFi sau 3G, am obţinut un timp de utilizare efectivă (Screen Time) de aproximativ două ore, desfăşurând activităţi cum ar fi navigare web şi vizionarea de conţinut YouTube, instalând aplicaţii din magazinul Google Play şi folosind camera foto pentru câteva poze şi secvenţe video.

Folosirea  ocazională, oprind selectiv conexiunile de date atunci când nu sunt absolut necesare, poate extinde autonomia la aproximativ 2 zile.

Concluzie

Suplu şi cu un design elegant prin simplitatea sa, Leagoo Alfa 2 poate fi o bună alegere pentru utilizatorii mai puţin pretenţioşi, care doresc un smartphone cu ecran de bună calitate şi o versiune de Android cât mai curată.

Livrat cu sistemul Android 5.1, Alfa 2 vine cu o interfaţă curată şi complet tradusă în limbile Engleză şi Română, respectiv un pachet minim de aplicaţii ce lasă libertate deplină pentru personalizarea ulterioară a telefonului.

Preţ şi disponibilitate

Telefonul Leagoo Alfa 2 a fost primit pentru testare din partea magazinului www.gearbest.com, de unde poate fi achiziţionat la preţul de 97.38 dolari.

Părţi pozitive

Preţ rezonabil
Ecran de bună calitate
Difuzor puternic
Android 5.1 cu bagaj minim de aplicaţii preinstalate
Acumulator 2600 mAh
Butoane tactile iluminate

Părţi negative

Ecran fără tratament oleofobic

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult