Leagoo T5: smartphone accesibil cu dual camera şi ecran Full HD [REVIEW]

25.08.2017
Leagoo T5: smartphone accesibil cu dual camera şi ecran Full HD [REVIEW]
Experienţa în utilizare, Concluzie

Software

Producător cu o ofertă smartphone bine diversificată, Leagoo foloseşte o ediţie personalizată de Android botezată Leagoo OS, diferind de versiunea Android 7.0 oficială prin folosirea unui launcher şi set de icon-uri uşor modificate. Aspectul poate fi personalizat suplimentar alegând din colecţia de teme opţionale pentru interfaţă şi imagini de fundal.

Versiunea de Android folosită cu Leagoo T5 nu oferă App Drawer, aplicaţiile instalate fiind în schimb grupate pe Homescreen. Alternativ, cei care vor cu tot dinadinsul să beneficieze de App Drawer pot instala Google Now Launcher, sau altă interfaţă pentru Android disponibilă în magazinul Google Play.

Bagajul de aplicaţii extra nu este foarte încărcat, însă Leagoo a suplimentat pachetul standard de aplicaţii Google cu un „App Store” alternativ neoficial, din care pot fi instalate aplicaţii ce pot fi găsite şi în magazinul Google Play. Per total, avem de-a face cu o versiune de Android destul de curată, care poate fi personalizată după bunul plac instalând separat aplicaţiile de care avem nevoie.

Bine optimizat şi ajutat cu o cantitate generoasă de memorie RAM, sistemul Leagoo OS 2.1 răspunde la comenzile aplicate fără efect de lag sau timpi de aşteptare prea mari la pornirea aplicaţiilor, de ajutor fiind memoria internă destul de rapidă. Fără alte aplicaţii deschise în fundal, Leagoo OS consumă aproximativ 2GB din cei 3,8GB memorie RAM disponibilă efectiv, păstrând suficiente resurse pentru alte aplicaţii de Android. Din păcate acelaşi lucru nu poate fi spus şi despre nucleul grafic Mali-T860, care oferă o prestaţie modestă în jocurile de Android mai solicitante.

Telefon dual-SIM, Leagoo T5 poate funcţiona cu două cardele SIM simultan, sau cartelă SIM + card micro SD, suplimentând memoria internă.

Difuzorul încorporat redă sunet puternic, funcţia de vibraţii suplimentând alertele primite. Apelurile se aud destul de bine prin casca audio, însă tonalitatea sunetului este limitată în gama frecvenţelor medii-înalte, reflectând folosirea unui modul audio puţin costisitor. Din fericire, microfonul nu pune probleme de claritate, fiind ajutat cu funcţia noise-canceling.

Stabilitatea semnalului este bună, atât la reţeaua de telefonie mobilă, cât şi cea WiFi. Conectat în modul wireless N folsind banda de 2.4GHz, Leagoo T5 atinge viteze de până la 50 Mbps (download şi upload), suficient pentru încărcarea rapidă a paginilor web şi vizionarea de clipuri YouTube în condiţii optime. Nici conexiunea de date nu a dezamăgit, vitezele în modul LTE 4G ajungând până la 100 Mbps.

Plasat sub ecran, senzorul de amprente impresionează prin acurateţe şi viteza foarte bună, pornirea ecranului folosind autentificare biometrică durând mai puţin de o secundă.

Leagoo T5 – teste de performanţă:

  • 3DMark (Ice Storm Unlimited) – 10126
  • PCMark (Work performance) – 3099
  • AnTuTu Benchmark 6.0 – 43688
  • GFXBench 4.0 – Car Chase: 143 frames (Offscreen, 1080p)
  • Geekbench 4.1 – 606 (single-core), 2548 (multi-core)
  • A1SD benchmark – 146,89 MB/s citire / 130,58 MB/s scriere (memoria internă)

Camera foto

Leagoo T5 vine echipat cu o cameră foto de 13MP, destul de bună. Astfel, telefonul obţine poze la calitate rezonabilă sub soare direct, cu nivel ridicat al detaliilor şi o bună expunere a scenelor în care alternează porţiuni umbrite şi zone iluminate puternic.

Activat doar la folosirea modului de captură SLR, senzorul auxiliar de 5MP contribuie la aplicarea selectivă a efectelor Bokeh, blurând fundalul imaginii pentru a scoate în evidenţă obiectele sau persoanele aflate în plan apropiat. În practică, pozele rezultate capătă un aspect mai puţin artistic decât aş fi dorit, efectul de blur fiind aplicat excesiv.

LEAGOO T5 VIDEO SAMPLE

Folosit pentru a filma la rezoluţie 1080p, Leagoo T5 obţine clipuri video la calitate destul de bună, chiar dacă în privinţa clarităţii imaginii există loc şi de mai bine.

Autonomie

Smartphone cu acumulator de 3000 mAh, dar cuplat unei configuraţii cu ecran de 5.5” mare consumator de energie şi CPU octa-core, Leagoo T5 oferă aproximativ o zi timp de utilizare normală, sau puţin mai mult dacă oprim conexiunea de date mobile atunci când nu este folosită, respectiv pe cea Wi-Fi în timpul nopţii.

Concluzie

Capabil să ofere o experienţă foarte confortabilă în utilizare, fără sacadări şi cu timpi mici de aşteptare la pornirea aplicaţiilor, Leagoo T5 este o bună alegere pentru rolul de smartphone principal în folosirea de zi cu zi. Ecranul este bine iluminat şi de bună calitate, interfaţa touch răspunde bine comenzilor aplicate, apelurile se aud clar prin casca audio iar stabilitatea semnalului nu pune probleme.

Din păcate nu putem avea prea mari pretenţii de la camera foto de 13 MP, însă pozele obţinute au o calitate foarte bună dacă lumina ambiantă este suficientă. apreciat este şi stabilitatea conexiunii la reţeaua 4G, respectiv precizia receptorului GPS, Leagoo T5 putând lua oricând rolul de navigator GPS.

Telefonul Leagoo T5 poate fi comandat din oferta magazinelor asiatice la preţul de 129,99 dolari.

Părţi pozitive

Raport foarte bun performanţă/preţ
Ecran Full HD
Cantitate generoasă de memorie RAM şi spaţiu de stocare
Design elegant şi cu finisaje de bună calitate
Cameră foto cu rezultate mulţumitoare

Părţi negative

Autonomia bateriei putea fi mai bună

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult