LG prezintă un nou telefon cu clapetă adresat nostalgicilor cu buget redus

14.04.2020
LG prezintă un nou telefon cu clapetă adresat nostalgicilor cu buget redus

Deși numele ales amintește cumva de telefoane pliabile, LG Folder 2 pare un produs dinaintea erei smartphone, prevăzut cu tastatură T9 și ecran de 2.8”.

LG a anunțat Folder 2, cel mai nou telefon flip-phone cu Android al companiei și succesorul primului model Folder lansat în anul 2018.

Deși rulează android, telefonul prevăzut cu un ecran QVGA de 2,8 inch nu poate fi recomandat celor care folosesc aplicații de mobil în mod intensiv, ci mai degrabă ca un accesoriu de fashion potrivit celor care doresc un telefon mobil foarte compact.

La fel ca în vremurile de demult, atunci când ecranul principal este închis, alertele și mesajele de notificare sunt redate la partea din față, cu ajutorul unui ecran monocrom de 0,9 inchi. Acesta poate anunța primirea mesajelor text, apeluri recente, ora exactă, autonomia bateriei și starea semnalului GSM. Telefonul are, de asemenea, tastatură T9 împreună cu Tasta SOS pe spate, care vă permite să apelați un număr preînregistrat la apăsare rapidă (de trei ori în 1.5 secunde). În același timp, informațiile despre locație vor fi transmise în formă text.

Apăsând butonul rapid de deasupra tastei de apelare utilizatorii pot accesa serviciul de asistență AI Voice, sau funcția de mesagerie vocală. Alternativă rudimentară la Google Assistant, serviciul AI Voice poate recunoaște și răspunde la unele comenzi vocale, cum ar fi starea vremii, dată, ora, calcul simplu, etc.

De asemenea, telefonul dispune de funcție pentru contorizarea traficului de date, prevenind încărcarea nejustificată a facturii de telefonie.

Cu greutate de numai 127 grame, LG Folder 2 este mai ușor decât modelul anterior (130g) și vine echipat cu o cameră foto de 2 MP.

Disponibil în variantă albă și gri platinat, LG Folder 2 va ajunge în magazinele sud-coreene cu prețul de 162 dolari. Nu este clar dacă producătorul LG va aduce livra model și în piețele de desfacere non-asiatice.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult