LG ne arată misteriosul ecran OLED care nu se sparge

LG ne arată misteriosul ecran OLED care nu se sparge

LG pregăteşte o mică surpriză participanţilor la expoziţia SID de anul acesta, ţinută în oraşul Vancouver, sub forma unui ecran prototip ce va intra în construcţia următoarei generaţii de modele smartphone flexibile.

LG ne arată misteriosul ecran OLED care nu se sparge

Alături de un televizor OLED cu design foarte atrăgător, realizat în jurul unui ecran curbat de 55 inch bazat pe tehnologie OLED, LG va prezenta şi un ecran OLED pentru telefoane mobile. Construit integral din material plastic, noul ecran este flexibil şi poate modelat în aproape orice formă dorim. Nefiind realizat pe substrat din sticlă, noul tip de ecran este practic imposibil de spart. Desigur, acest detaliu nu elimină complet riscul prezentat de căzături şi lovire accidentală, dacă pentru carcasa dispozitivului sunt folosite şi alte materiale casante, însă costurile pentru reparaţie vor fi mult reduse.

La standul de prezentare vor fi prezente şi două ecrane prototip, cu diagonală 5 şi 7 inch, bazate pe tehnologie HD Oxide TFT. Pentru acestea, elementul de atracţie este rama foarte îngustă, de numai 1mm lăţime în cazul ecranului de 5 inch. Cu greutate redusă şi consum de energie modest, noile ecrane vor intra în componenţa unor modele smartphone cu design fără ramă vizibilă, ce extinde ecranul până la marginea carcasei, maximizând astfel spaţiul disponibil pentru afişare.

LG are o surpriză şi pentru fanii portabilelor cu ecran de rezoluţie înaltă. Cu diagonală 14 inch şi rezoluţie 2560×1440, noul ecran cu tehnologie LCD va echipa modele laptop din gama high-end şi dispozitive premium, cum ar fi frigidere interactive şi panoul de comandă al autoturismelor de lux.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult