Meizu Ubuntu MX4 s-a lansat în China. Vine în curând şi în Europa

Meizu Ubuntu MX4 s-a lansat în China. Vine în curând şi în Europa

Mult aşteptata versiune bazată pe Ubuntu Touch a lui Meizu MX4 s-a lansat în sfârşit în China, într-o versiune dedicată dezvoltatorilor. Telefonul a primit numele Ubuntu MX4 şi reprezintă a doua lansare publică a unui smartphone care vine echipat cu acest sistem de operare. Se pare că Meizu şi Canonical încearcă să promoveze noul ecosistem Ubuntu în această regiune, legând lansarea şi de concursul „China Mobile Ubuntu Developer Contest”.

La capitolul specificaţii tehnice, nu s-a schimbat aproape nimic. Avem de a face cu acelaşi Meizu MX4, bazat pe un procesor MediaTek MT6595 octa-core, care integrează patru nuclee Cortex-A17 la 2,2 GHz şi patru nuclee Cortex A-7 la 1,7 GHz, alături de 2 GB memorie RAM, opţiuni de 16 sau 32 GB spaţiu de stocare intern şi un display de 5,36”. Rezoluţia afişată nu este tocmai standard, fiind poziţionată undeva între raportele de aspect 16:9 şi 16:10: 1920 x 1152 pixeli. Camera principală captează imagini în rezoluţie 20,7 megapixeli, în timp ce camera frontală realizează doar capturi la 2 megapixeli.

Atracţia principală a acestei versiuni va fi desigur sistemul de operare Ubuntu Touch, care doreşte să atragă suportul dezvoltatorilor din întreaga lume. Deşi acest terminal se lansează mai întâi în China, Canonical a promis şi o versiune dedicată continentului european. Una dintre marile avantaje ale platformei Ubuntu pentru mobile este Scopes, un portal de agregare, care organizează aplicaţii, servicii şi conţinut multimedia bazate pe diverse criterii precum teme sau branduri. Ca exemplu, o serie de astfel de „categorii” există deja în jurul serviciilor de socializare şi căutare Baidu şi Weibo, care sunt exclusive regiunii chineze.

Momentan nu a fost anunţată data de lansare pentru Europa şi nici dacă atunci când va fi disponibil pentru achiziţionare va fi vorba tot despre un program pilot pentru sau despre o lansare pentru publicul larg. Preţul pentru China este de 1.799 CNY (290 de dolari) pentru modelul cu stocare internă de 16 GB şi 1.999 CNY (322 de dolari) pentru cel cu 32 GB spaţiu. Preţurile pentru Europa ar putea fi însă semnificativ mai mari.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult