Puternicul Meizu MX4 Ubuntu Edition va fi cel de-al doilea telefon Ubuntu Touch

27.02.2015
Puternicul Meizu MX4 Ubuntu Edition va fi cel de-al doilea telefon Ubuntu Touch

Canonical ne-a vorbit pentru prima oară de Ubuntu Touch acum aproape patru ani şi ne-a oferit o primă versiune de test acum doi ani, însă lucrurile nu au evoluat ulterior atât de repede pe cât ne-am fi dorit. Primul telefon Ubuntu a fost lansat într-un final acum trei săptămâni, iar cei care au fost dezamăgiţi de oferta iniţială dar îşi doresc în continuare un telefon Linux îşi pot muta atenţia către mult mai interesanta variantă care a fost anunţată de Meizu.

Primul telefon Ubuntu Touch ar fi trebuit să fie incitantul model Ubuntu Edge, însă ambiţioasa campanie pentru colectarea fondurilor nu a reuşit să atingă suma de 32 de milioane de dolari necesară pentru demararea producţiei iar produsul a fost anulat. La un an şi jumătatea de la eşecul Ubuntu Edge, BQ Aquaris E4.5 a devenit în mod oficial primul telefon care foloseşte platforma mobilă de la Canonical, iar compania chineză Meizu şi-a onorat promisiunea făcută în toamna anului trecut şi a anunţat un terminal Ubuntu Touch mult mai atractiv din punct de vedere hardware.

Urmând să fie lansat sub numele MX4 Ubuntu Edition, telefonul va fi de fapt doar o variantă modificată software a deja lansatului model MX4. Telefonul foloseşte o platformă hardware octa-core MediaTek MT6595, care oferă patru nuclee ARM Cortex-A17 cu o frecvenţă de 2,2 Ghz, patru nuclee ARM Cortex-A7 cu o frecvenţă de 1,7 GHz şi un puternic nucleu grafic PowerVR G6200 MP4, şi o completează cu 2 GB de memorie RAM şi 16, 32 sau 64 GB de memorie internă.

Telefonul mai oferă un ecran IPS cu diagonală de 5,36” şi rezoluţie de 1920 x 1152 pixeli, două camere foto cu senzori de 20,7 MP şi 2 MP, modem LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac şi o baterie cu o capacitate de 3100 mAh.

Versiunea bazată pe Ubuntu Touch va fi prezentată în cadrul Mobile World Congress 2015, ocazie cu care Meizu va anunţa şi preţul de comercializare şi disponibilitatea europeană a noului produs.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News