Nokia PureView, pe telefoane Lumia cu Windows Phone

13.06.2012
Nokia PureView, pe telefoane Lumia cu Windows Phone

Nokia a confirmat folosirea camerelor foto cu tehnologie PureView şi pentru gama Lumia de telefoane cu sistem Windows Phone.

Nokia PureView, pe telefoane Lumia cu Windows Phone

Tehnologia PureView, demonstrată cu un model smartphone bazat pe Symbian – Nokia 808 Pureview, a reuşit să atragă atenţia publicului prin pozele de foarte bună calitate, obţinute de o cameră foto prevăzută cu senzor de 41 MP.

Fără a dezvălui când îşi vor face apariţia primele exemplare Lumia PureView, preşedintele Nokia Chris Webber a precizat că în prezent se lucrează împreună cu Microsoft pentru adaptarea componentelor software din tehnologiile PureView, astfel încât acestea să poată funcţiona cu platforma Windows Phone la întregul potenţial.

Întrebat ce părere are despre cota de piaţă modestă de care se bucură în prezent platforma Windows Phone, Webber a explicat că aceasta a avut totuşi parte de un start bun, dar un succes continuat depinde de iniţiativele luate de Nokia şi Microsoft în direcţia promovării produselor cu sistem Windows Phone – spre exemplu prin livrarea mai multor aplicaţii în exclusivitate şi adăugarea unor tehnologii noi, cum este PureView.

Mai multe detalii despre îmbunătăţirile aduse platformei Windows Phone am putea afla chiar săptămâna viitoare, cu ocazia prezentării oficiale a sistemului Windows Phone 8.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult