Nova 9 SE este primul telefon Huawei cu 108 megapixeli. Se lansează în curând

10.03.2022
Nova 9 SE este primul telefon Huawei cu 108 megapixeli. Se lansează în curând

Huawei continuă să domine topurile de performanță la capitolul foto pe smartphone-urile sale de top, însă compania chineză este una dintre puținele care nu au făcut încă trecerea la senzori de rezoluții foarte mari. Acest lucru se schimbă odată cu Nova 9 SE, anunțat recent prin intermediul site-ului oficial din Malaysia. Telefonul beneficiază de un design familiar pentru cei care cunosc modelul Nova 9, lansat anul trecut, dar primește câteva upgrade-uri, în special la capitolul foto, unde vedem primul senzor de 180 megapixeli de pe un Huawei.

Până acum, majoritatea telefoanelor Huawei foloseau camere de maximum 50 megapixeli

Pagina oficială a telefonului nu include și o listă clară de specificații hardware, însă putem să vedem câteva dintre caracteristicile cheie pentru Nova 9 SE în cele câteva imagini și descrieri. În primul rând, camera pare să fie elementul principal pe acest telefon, oferind un sistem cu patru senzori pe partea din spate.

Camera principală beneficiază de un senzor de rezoluție foarte înaltă, 108 megapixeli, și este poziționat lângă alte trei obiective de rezoluție mai mică: un ultra-wide cu senzor de 8 megapixeli, un macro de 2 megapixeli și o cameră pentru calcularea distanței de 2 megapixeli. Camera frontală are rezoluție înaltă, de 16 megapixeli și Huawei spune că este o cameră „macro”. Probabil că asta înseamnă că poate să focalizeze la distanță foarte mică.

Huawei menționează faptul că acest model este echipat cu sistemul de fotografiere nocturnă Super Night Shot, pe care îl știm și de pe alte modele, cât și cu alte moduri de fotografiere inteligentă precum Super Night Selfie, pentru camera frontală, High-Res Selfie, cât și AI Beauty, pentru efecte de înfrumusețare în timp real.

Telefonul este construit din sticlă pe ambele părți și vine cu un ecran imens, de 6,78”. Nefiind specificat, probabil că este vorba despre un panel LCD. Bateria este însă relativ mică, de 4.000 mAh, dar vine cu încărcare foarte rapidă: SuperCharge la 66W.

Încă nu știm configurația hardware a lui Nova 9 SE

Singura necunoscută este însă configurația hardware a părții de procesare. Se zvonește că acest model va apela la un chipset dintr-o gamă inferioară, Snapdragon 680, cu modem 4G. nu știm cât RAM sau câtă stocare va oferi Huawei pe acest model. Vom afla însă aceste detalii foarte curând, întrucât telefonul este programat să intre la precomandă pe 11 martie în Malaysia. Având în vedere că modelele Nova au fost lansate și în Europa în ultmii ani, ne putem aștepta la o lansare și în România a acestui model.

Desigur, la capitolul software vorbim despre EMUI 12 și magazinul App Gallery. Prețul ar trebui să fie mai mic decât cel al Nova 9 „standard”, care a intrat în oferta magazinelor la aproximativ 400 de euro.

sursa: Huawei

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult