Nubia Z11: flagship-ul ZTE pentru anul 2016

24.11.2015
Nubia Z11: flagship-ul ZTE pentru anul 2016

Deşi nu are o prezenţă foarte mare pe piaţa din România, ZTE începe să dezvolte modele din ce în ce mai interesante de smartphone-uri premium. Alături de brandul Axon, compania chineză dezvoltă în paralel şi smartphone-uri din seria Nubia, care abordează un design foarte interesant, cu ecran fără ramă laterală. În 2015, compania a oferit spre vânzare modelul flagship Nubia Z9, iar în 2016 vom primi un succesor pentru acesta, numit Z11.

Primele detalii despre Z11 au venit alături de o galerie întreagă de fotografii, care prezintă terminalul din toate unghiurile importante. Se pare că întreaga carcasă va fi construită din metal, depărtându-se puţin de designul lui Z9 care beneficia de un spate din sticlă. Partea din faţă pare să fie realizată din mai multe componente: display-ul edge-to-edge acoperit cu sticlă şi două bucăţi care par a fi metalice deasupra şi sub ecran, care vor integra butonul home în partea de jos şi difuzorul pentru apeluri, camera frontală şi senzorul pentru lumină ambientală în partea de sus.

Specificaţiile disponibile în acest moment îl poziţionează printre cele mai puternice smartphone-uri care vor fi lansate la începutul anului 2016. Este vorba despre un telefon echipat cu chipset-ul Snapdragon 820 de la Qualcomm, care beneficiază de un procesor quad-core pe 64 de biţi şi un cip grafic Adreno 530 (pe lângă altele), 4 GB memorie RAM, 128 GB spaţiu de stocare internă şi un display de 5,2” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli). Singurele elemente de pe partea din spate vor fi camera foto de 20,7 megapixeli cu blitz LED dual-tone şi un senzor de amprentă. Camera frontală va fi de asemenea foarte performantă, oferind un senzor de 13 megapixeli pentru selfie-uri cât mai bune.

ZTE încă nu a anunţat Nubia Z11 în mod oficial, însă probabil că îl va dezvălui la începutul lui 2016, la evenimente precum CES din Las Vegas sau MWC din Barcelona. Un preţ nu a fost încă confirmat sau intuit, însă cu un hardware atât de performant şi cu o construcţie premium, acesta nu va fi departe de cel al concurenţei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult