O companie din China promite telefonul din piele care își poate schimba culoarea

26.03.2022
O companie din China promite telefonul din piele care își poate schimba culoarea

În ultimii câțiva ani, de când telefoanele au devenit produse destul de similare în materie de design, producătorii de smartphone-uri au încercat să iasă în evidență cu tot felul de capace mai speciale pentru partea din spate. Unii au ales să îmbrace telefoanele în piele, iar altele au ales design-uri mai neobișnuite, în timp ce unele companii au cochetat cu carcase care își schimbă culoarea. Acelea erau însă de obicei de plastic sau sticlă, însă un producător din Hong Kong Infinix susține că va lansa telefonul cu spate din piele care își poate schimba culoarea.

Infinix a anunțat tehnologia „Future Light-Paining Leather”, care permite schimbarea culorii telefonului

Telefoanele cu capac din spate acoperit cu piele sunt destul de rare chiar și în zilele noastre, însă Infinix spune că poate să dezvolte un telefon care beneficiază de un spate din piele mai special. Compania susține că noul său material, „Future Light-Paining Leather” folosește polimeri fotocromatici, care își pot schimba culoarea atunci când sunt expuși la lumină UV.

Practic, acești polimeri își schimbă structura moleculară, lucru care duce la schimbarea culorii. Astfel, funcția de schimbare a culorii este una „pasivă”, nu una activă, ceea ce înseamnă că nu consumă curent, așa cum am văzut pe prototipul OnePlus care folosea sticlă fotocromică pentru a ascunde camera foto.

Compania spune că utilizatorii își vor putea personaliza astfel telefonul, putând acoperi anumite zone pentru a crea diverse modele pe capacul din spate al telefonului. Desigur, dacă folosești telefonul în soare puternic fără o husă, capacul acestuia își va schimba complet culoarea. Totuși, procesul de schimbare al culorii pare să fie reversibil, întrucât culoarea originală revine atunci când materialul nu mai este expus la lumină ultravioletă.

Ce nu știm însă este care va fi primul model de smartphone de la Infinix care va folosi această tehnologie și nici când ne putem aștepta să îl vedem.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult