OPPO a anunţat Find 7: două versiuni hardware, ecran Quad HD şi Snapdragon 801

OPPO a anunţat Find 7: două versiuni hardware, ecran Quad HD şi Snapdragon 801

La aproape opt luni de la apariţia primei informaţii oficiale, compania chineză OPPO a prezentat astăzi puternicul smartphone Find 7. Urmând să fie disponibil în două versiuni hardware, aşa cum fusesem deja anunţaţi, Find 7 oferă o platforme hardware de top, un ecran cu rezoluţie QHD şi o cameră foto cu specificaţii interesante.

OPPO Find 7 se remarcă, în primul rând, datorită ecranului de 5,5” care oferă o rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli. Noul smartphone nu este primul care se poate mândri cu această impresionantă rezoluţie, acesta fiind devansat de modelul Vivo Xplay 3S, dar preia în schimb supremaţia în topul densităţii cu cei 538 ppi ai săi deoarece ecranul folosit de rivalul său are o diagonală mai mare. Panoul Super Screen 2.0 este fabricat de Japan Display, iar ecranul este protejat de un strat Gorilla Glass 3.

Telefonul este motorizat de puternicul procesor Qualcomm Snapdragon 801 cu o frecvenţă de tact de 2,5 GHz. Find 7 foloseşte acelaşi model MSM8974AC care este implementat şi pe Samsung Galaxy S5, acesta fiind cel mai rapid procesor oferi de Qualcomm în acest moment. Lista de specificaţii include 3 GB de memorie RAM, modem radio LTE, 32 GB de memorie internă, slot MicroSDXC cu suport pentru card-uri de 128 GB şi o baterie cu o capacitate de 3000mAh.

Cea de-a doua versiune hardware oferă specificaţii ceva mai slabe. Modelul Find7a va oferi un ecran cu aceeaşi diagonală dar cu rezoluţie Full HD, doar 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă şi o baterie cu o capacitate de 2800 mAh. Platforma hardware este şi ea ceva mai lentă,  aceasta fiind bazată pe un procesor Qualcomm Snapdragon 801 (MSM8974AB) care funcţionează la frecvenţa de 2,3 GHz.

Ambele telefoane vor include un sistem de notificări luminoase în partea inferioară a carcasei, un sistem audio numit MaxxAudio, care promite un sunet de bună calitate, şi un sistem de încărcare rapidă a bateriei numit VOOC, care este capabil să încarce 75% din capacitatea totală a bateriei în doar 30 de minute. OPPO Find 7 va folosi platforma software Color OS 1.2, care este bazata pe Android 4.3

Acum două săptămâni, producătorul a publicat o captură foto făcută cu Find 7 care avea o rezoluţie de 50 MP şi care ne-a făcut să credem că vom avea de-a face cu un rival pentru Lumia 1020. În realitate, ambele versiuni hardware ale terminalul Find 7 oferă un senzor Sony cu rezoluţie de 13 MP, un obiectiv cu diafragmă F/2.0 şi un sistem software care permite îmbinarea mai multor capturi succesive pentru a asambla o imagine finală de 50 MP. Denumită Super Zoom, această opţiune efectuează 10 capturi în rafală, selectează cele mai bune 4 dintre acestea şi le asamblează într-o imagine finală de 8160 x 6120 pixeli.

În afara acestui mod de captură inedit, OPPO Find 7 se laudă cu înregistrare video 4K la 30 de cadre pe secundă, înregistrare video slow-motion la 100 de cadre pe secundă, HDR şi o expunere manuală care poate urma până la 32 de secunde. Partenerul frontal are un senzor 5 MP şi un obiectiv F/2.0.

Modelul cu ecran Full HD va ajunge pe piaţă la jumătatea lunii aprilie la un preţ de 480 de dolari, în timp ce versiunea mai puternică cu ecran QHD va avea un preţ de 580 de dolari şi va sosi undeva în cursul lunilor mai sau iunie. Compania OPPO a specificat că Find7 şi Find7a vor fi compatibile şi cu reţelele de telefonie  europene şi nord-americane, însă nu a dezvăluit când vom vedea aceste modele şi pe meleagurile noastre.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News