Pixel 6a primește listă preliminară cu specificații, confirmând procesorul folosit

24.11.2021
Pixel 6a primește listă preliminară cu specificații, confirmând procesorul folosit

Google pregătește o versiune mai puțin costisitoare a seriei Pixel 6, noul Pixel 6a venind cu o configurație foto inferioară și design foarte puțin modificat, compensând în schimb cu performanțe comparabile modelului de top.

Cunoscut deocamdată doar din zvonuri, Pixel 6a este așteptat cu un design asemănător modelului deja lansat. Însă la interior, vor fi câteva diferențe notabile.

Aparent, Google va folosi aceeași versiune a chipsetului Tensor întâlnită și la modelul Pixel 6, ceea ce înseamnă că performanțele și capabilitățile AI ale noului smartphone rămân în mare parte neschimbate. Totuși, diferențele se văd în alte aspecte, chiar mai importante pentru o proporție semnificativă dintre fanii Pixel.

Lăsând ca prim indiciu ornamentul mai puțin proeminent, telefonul schimbă configurația foto cu senzor principal de 50MP cu hardware de generație mai veche. Astfel, noua configurație triple-camera va fi limitată la rezoluția 12.2MP, cu optimizări care favorizează poze de bună calitate chiar și în condiții de luminozitate redusă:

  • 12.2MP Sony IMX363 (principal)
  • 12MP Sony IMX386 (camera ultra-wide)
  • 8MP Sony IMX355 (camera selfie)

Astfel, dacă zvonurile de adeveresc, Pixel 6a va avea o configurație foto asemănătoare mai degrabă generației Pixel 5, doar camera frontală părând să fie preluată direct de la modelul Pixel 6.

Din păcate, pentru mai multe imagini cu designul exterior și specificații detaliate va trebui să așteptăm noi zvonuri, lansarea Pixel 6a părând să fie încă departe.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult