Planurile Apple pentru 2022: iPhone-uri și iPad-uri noi, Mac-uri cu Apple Silicon și realitate virtuală

06.12.2021
Planurile Apple pentru 2022: iPhone-uri și iPad-uri noi, Mac-uri cu Apple Silicon și realitate virtuală

În ciuda eforturilor Apple de a opri leak-urile, în ultimii ani, informațiile despre planurile sale de viitor par să ajungă pe internet mai repede decât în anii precedenți. Mark Gurman de la Bloomberg a publicat în noul său newsletter informații despre întreaga gamă de produse pe care compania o va lansa în 2022. Această listă nu include foarte multe detalii concrete, întrucât suntem încă departe de multe dintre aceste dispozitive, însă ne oferă o idee generală asupra programului de lansări Apple din următoarea perioadă.

iPad-uri performante și actualizate

Tabletele iPad de la Apple sunt cele mai populare dispozitive de acest fel de pe piață, în mare parte datorită unei strategii foarte eficiente a companiei. Apple vinde atât cele mai performante tablete accesibile, cât și cele mai performante tablete de pe piață, cu modele intermediare, care pot atrage clienții care nu vor nici cel mai ieftin, dar nici cel mai scump model. Toate rulează însă același sistem de operare, iPadOS, iar diferențele dintre tablete sunt în general de design și anumite capabilități hardware.

În 2022, Apple pregătește o reîmprospătarea a întregii came de iPad-uri. Modelul Pro va primi, aparent încărcare wireless și un accesoriu MagSafe pentru încărcare, cât și posibilitatea de încărcare wireless în sens invers. Această capabilitate ar putea fi folosită pentru alimentarea unor accesorii care au nevoie de asta, fără a mai folosi pinii magnetici Smart Connector de pe spate. O noutate ar fi ecranul mini-LED de pe iPad Pro de 11”. În 2021, doar modelul iPad Pro de 12,9” a beneficiat de un astfel de panel pentru ecran.

Alte modele iPad care vor fi actualizate în 2022 sunt iPad Air și iPad-ul de bază. Nu avem informații despre ceea ce vor primi aceste modele, însă iPad Air ar primi cu siguranță un procesor mai puternic, probabil A16 din noile iPhone-uri, în timp ce iPad-ul de bază ajunge la generația a 10-a. Nu este clar dacă Apple va păstra vechiul design cu buton Home și ramă groasă în jurul ecranului, sau dacă va adopta un design mai modern.

Următorul iPhone ar putea fi lansat în primăvară

Telefoanele Apple sunt cele mai importante produse din portofoliul său, iar în 2022 am putea primi mai multe modele decât în alți ani. Se pare că Apple pregătește un iPhone SE Plus, care ar putea fi lansat cândva în prima parte a anului. Există zvonuri despre acest model care se contrazic, însă. Unele spun că iPhone SE Plus va fi un model care adoptă un design mai nou, precum cel al iPhone XR, cu Face ID, în timp ce altele spun că iPhone 8 va rămâne modelul pe care acesta va fi bazat. De asemenea, nu este clar dacă va folosi procesorul A14 sau noul A15. În orice situație, acesta ar trebui să fie primul SE cu 5G de la Apple.

Gama de dispozitive iPhone 14 va fi lansată însă abia în toamnă, la un an distanță de noile modele iPhone 13. Zvonurile sugerează un design ușor schimbat, mai degrabă apropiat de iPhone 4 și posibilitatea unui notch semnificativ mai mic, sau chiar ascuns complet, cu senzorii sub ecran. Un alt zvon spunea că iPhone 14 ar putea să renunțe la port-ul Lightning, pentru încărcare complet wireless. De asemenea, iPhone 14 ar putea renunța la modelul „mini”. În locul său în ofertă ar putea apărea un model intermediar iPhone 14 Max, cu ecran mai mare decât cel standard de 6,1″. Astfel, gama iPhone 14 ar putea fi formată din iPhone 14, 14 Max, 14 Pro și 14 Pro Max.

Apple pregătește noi procesoare Apple Silicon pentru Mac

Gama de computere Mac va primi de asemenea un refresh în 2022. Modelele care nu au primit upgrade în 2021, precum MacBook Air, Mac Mini și modelul MacBook Pro de bază sunt așteptate cu noi procesoare Apple M2. iMac Pro ar putea să revină pe piață, cu un nou procesor performant, probabil cele de pe noile MacBook Pro (M1 Pro și M1 Max).

De asemenea, un Mac Pro cu procesor ARM ar putea fi lansat anul viitor, completând astfel gama de dispozitive Apple. Anul trecut, în 2020, compania promitea o tranziție de doi ani de la procesoare Intel la Apple Silicon. Lansarea unui Mac Pro cu astfel de procesoare ar fi ultimul pas către împlinirea acestei promisiuni.

Gama Apple Watch ar putea include noi modele

În cele din urmă, 2022 va aduce o nouă gamă de ceasuri Apple Watch. Series 8 ar putea fi gama care va aduce noutăți reale pe această categorie de produse. Aceasta ar putea oferi noi senzori, care nu au fost integrați în Series 7, precum cel care măsoară temperatura corpului.

Un nou model Apple Watch SE ar putea fi de asemenea lansat, pentru a înlocui modelul din prezent, bazat pe design-ul lui Apple Watch Series 4. Un alt zvon spune că Apple ar putea lucra și la un Apple Watch „rugged”, cu design diferit, care să reziste mai bine la șocuri în activități outdoor.

Apple ar putea intra pe piața de realitate virtuală

În cele din urmă, Apple pregătește un dispozitiv de realitate virtuală. Am tot auzit despre acest nou produs în ultimele câteva luni și se pare că va fi un dispozitiv high-end pentru gaming și consum de conținut video, cât și de comunicare. Pe lângă procesoare foarte puternice și chiar ventilatoare la interior, noul dispozitiv VR de la Apple va folosi și ecrane de calitate cu rezoluție foarte înaltă. Desigur, va exista și un App Store pentru acest model.

Cel mai probabil, Apple va dori să ofere o alternativă care se concentrează pe protecția datelor personale la Oculus/Meta Quest 2.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult