Redmi Note 10s, versiunea mai ieftină de Redmi Note 10, primește listă cu specificații și opțiuni de culoare

19.04.2021
Redmi Note 10s, versiunea mai ieftină de Redmi Note 10, primește listă cu specificații și opțiuni de culoare

Xiaomi a anunțat oficial seria de smartphone-uri Redmi Note 10 în luna martie, lăsând timp pentru pregătirea unei versiuni Note 10s și mai atractive, care să impulsioneze vânzările cu un preț mai bun.

Seria Redmi Note 9 Pro a obținut anul trecut cele mai bune vânzări dintre toate telefoanele Xiaomi, livrările de 15 milioane de unități propulsând gigantul chinez în top 10 cele mai bine vândute telefoane, intrând în competiție directă cu Apple și Samsung. Oferta Redmi Note 10 include trei modele cu prețuri începând de la 135 euro. Pornind de la acest nivel de preț, alternativa Redmi Note 10s nu lasă prea multă marjă pentru conservarea setului de specificații.

Redmi Note 10s, lansat mai întâi pentru piața din India

Xiaomi va lansa Redmi Note 10s în trei variante de echipare – 6+64GB, 6+128GB și 8+128GB. În plus, vom avea și trei versiuni de culoare – alb, gri și albastru.

La bugetul propus, nu putem vorbi despre conectivitate 5G, telefonul venind motorizat de MediaTek Helio G95, un chipset optimizat mai degrabă pentru telefoane de gaming încadrate la gama de buget, dispunând de CPU octa-core bazat pe nuclee Cortex-A76 la 2.05GHz + Cortex-A55 pentru optimizarea consumului de energie.

Întâlnită și la produse competitoare precum Realme 7 și Realme 8, soluția furnizată de MediaTek este departe de a fi un eșec pe partea de competitivitate, nivelul de performanță oferit fiind mai mult decât suficient pentru utilizare de zi cu si.

Capabilitățile foto sunt date de o cameră principală cu rezoluție 64MP, camera wide-angle de 8MP, respectiv camere macro și DoF a câte 2MP fiecare. Aplicată în spatele ecranului perforat, găsim o cameră selfie de 13MP.

Aparent, principalul element de atracție pentru Redmi Note 10s va fi acumulatorul de 5000mAh, cu suport pentru încărcare rapidă la putere de 33W prin cablul USB-C.

Xiaomi va livra noul smartphone împreună cu interfața MIUI 12.5, aplicată nucleului Android 11.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult