Samsung a ieftinit repararea telefoanelor pliabile până la nivelul unui smartphone obișnuit. Cu o condiție

12.08.2022
Samsung a ieftinit repararea telefoanelor pliabile până la nivelul unui smartphone obișnuit. Cu o condiție

Dacă până acum, înlocuirea ecranului la un telefon Samsung Galaxy Z Fold sau Flip pentru defecte neacoperite de garanție costa cel puțin 249 dolari, cumpărătorii pot reduce costul până la 29 dolari.

Denumită Samsung Care Plus, aceasta este echivalentul unei polițe CASCO pentru autoturisme, însemnând că în schimbul unei taxe plătită lunar ești acoperit pentru orice incident sau defect menționat în clauzele contractuale. În unele cazuri, acest tip de asigurare acoperă inclusiv furtul sau pierderea telefonului.

Desigur, totul vine cu un preț, iar în cazul de față acesta este de 11 dolari pe lună. Totuși, având în vedere faptul că telefoanele pliabile nu sunt tocmai renumite pentru fiabilitate, punerea în balanță cu prețul de minim 249 dolari, cât ar costa înlocuirea „la liber” a ecranului pentru un telefon pliabil, propunerea nu pare chiar atât de rea. Problema, măcar de principiu pentru Samsung, este că oferte precum Samsung Care Plus cumva poziționează toate telefoanele pliabile într-o categorie exclusivistă, a produselor de lux, fapt ce intră în contradicție directă cu planurile sud-coreenilor de a vinde mai multe telefoane Galaxy Fold decât modele Galaxy S, cel târziu din anul 2025.

Însă pentru moment, transformarea telefonului mobil într-o cheltuială lunară nu pare chiar atât de rea, mai ales dacă îți permite să te bucuri de exemplarul tău Galaxy Z Fold sau Flip, fără emoții că un grăunte de nisip „capturat” de pe plajă la plierea ecranului, sau alte accidente, te vor face să regreți achiziția făcută.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult