Samsung foloseşte Bixby pentru afişarea de reclame la Note10 pe telefoanele clienţilor

13.08.2019
Samsung foloseşte Bixby pentru afişarea de reclame la Note10 pe telefoanele clienţilor

Bixby este probabil funcţia pe care majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri Samsung şi-ar dori să o poată dezinstala sau dezactiva complet. Tot Bixby este şi una dintre sursele unor noi notificări de tip reclamă, care anunţă mulţi utilizatori ale smartphone-urilor Samsung de generaţie mai veche că a fost anunţat oficial noul Galaxy Note10 şi că acesta este acum disponibil pentru pre-comandă. Se pare că producătorul sud coreean a crezut că este o idee bună să pună reclame în notificările utilizatorilor. Aceştia au fost însă de altă părere.

Mulţi utilizatori de pe Twitter au început să se plângă pe reţeaua de socializare când au observat că Samsung a pus reclame pentru noul Galaxy Note10 în centrul de notificări al telefoanelor lor mai vechi produse de companie. Aceste reclame au fost posibile prin intermediul Bixby, Samsung Pay şi Samsung Push Service, care pot să ofere informaţii în centrul de notificări, inclusiv informaţii de marketing.

Toate aceste aplicaţii vin pre-instalate pe toate dispozitivele mobile Samsung din ultimii doi ani şi jumătate şi nu pot fi dezinstalate folosind metode convenţionale. Din fericire, pentru cei care încă nu au primit şi vor să se ferească de astfel de mesaje, există o opţiune ascunsă adânc în meniurile Bixby care poate dezactiva mesajele de marketing.

Întrucât Samsung nu permite dezactivarea notificărilor Bixby prin metoda „clasică” care necesită apăsarea lungă pe notificare şi dezactivarea ei completă, utilizatorii trebuie să intre în meniul dedicat Bixby şi să caute în setările asistentului pentru a căuta opţiunea „notificări de marketing”. Aceasta poate fi dezactivată, ceea ce înseamnă că în viitor, astfel de reclame nu vor mai trebui să poată fi afişate pe telefonul utilizatorului.

Aceasta nu este prima dată când Samsung apelează la astfel de tactici şi nici nu este prima companie din industrie care pune reclame pe ecranele utilizatorilor săi, în ciuda faptului că telefoanele sunt proprietate personală şi au fost cumpărate la preţ întreg, nu la vreo ofertă care implică afişarea de reclame în schimbul unui preţ mai mic, asemeni modelelor „Amazon Edition” ale altor smartphone-uri.

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult