Samsung Galaxy Note 5: sticlă curbată şi stylus mai inteligent

Samsung Galaxy Note 5: sticlă curbată şi stylus mai inteligent

Samsung a dezvăluit aseară alături de Galaxy S6 edge+ şi noul Galaxy Note 5. Anunţul a confirmat afirmaţiile zvonurilor de dinainte de lansare, acesta oferind exact acelaşi hardware şi acelaşi design confirmat de imaginile şi informaţiile disponibile deja din surse neoficiale. Desigur, accentul prezentării a fost pus pe funcţiile software pe care telefonul le include, graţie stylus-ului S-Pen.

Galaxy Note 5 abordează acelaşi design pe care l-am întâlnit în trecut pe seria Galaxy S6. Cu toate acestea, Note 5 seamănă mai mult cu S6 edge, decât cu cel normal, întrucât include sticlă curbată. Pentru a păstra ecranul drept, Samsung a aplicat sticla curbată pe partea din spate a dispozitivului, marginile rotunjite oferind o experienţă de utilizare mai confortabilă cu o singură mână.

Acesta integrează un display Super AMOLED de 5,7” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), acelaşi procesor Exynos 7420 regăsit şi în Galaxy S6, 4 GB memorie RAM şi va veni în variante cu 32 sau 64 GB spaţiu de stocare. Camera cu senzor de 16 megapixeli ar trebui să ofere rezultate comparabile cu cele de pe Galaxy S6, însă Samsung a integrat o nouă metodă de stabilizare software, Steady Video, care ar trebui să ajute la imagini mai clare şi filmări mai puţin „tremurate”.

Stylus-ul S-Pen se ascunde în partea de jos a dispozitivului şi este fixat prin intermediul unui mecanism. Pentru a-l scoate din locaşul său, acesta trebuie apăsat, asemeni unui buton. Cea mai interesantă funcţie S-Pen este utilizarea sa chiar şi atunci când display-ul este oprit pentru a lua notiţe. Stylus-ul este acum puţin mai lung şi poate detecta presiunea aplicată pe suprafaţa ecranului.

 

Galaxy Note 5 va fi disponibil începând cu 21 august în Statele Unite ale Americii şi Canada, însă lansarea sa în Europa nu a fost confirmată încă. Samsung nu a confirmat încă motivul pentru care nu livrează de la început şi în această regiune, însă ar putea fi vorba de lipsa stocurilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult