Samsung Galaxy Note20 Ultra: primele fotografii reale confirmă design-ul

07.07.2020
Samsung Galaxy Note20 Ultra: primele fotografii reale confirmă design-ul

În urmă cu doar câteva zile, Samsung a publicat din greșeală două imagini în care apărea modelul Galaxy Note20 Ultra, următorul său smartphone de top. Se pare însă că telefonul deja „există”, iar cineva a pus deja mâna pe el, publicând pe internet și câteva fotografii reale cu acesta. Design-ul este astfel confirmat, fiind în mare parte identic cu ceea ce am văzut în primele imagini. Singura diferență notabilă este însă culoarea, modelul fotografiat acum fiind negru.

Telefonul a ajuns deja în mâinile unor utilizatori

O serie de fotografii cu Samsung Galaxy Note20 Ultra a fost publicată pe contul de Twitter al unui utilizator numit „Jimmy is Promo”. Acesta are și un canal de YouTube, care se ocupă cu ghiduri pentru telefoane Samsung, așa că există posibilitatea să aibă conexiunile necesare pentru a face rost de un telefon înainte de lansare.

Noile fotografii nu dezvăluie nimic cu adevărat nou față de fotografiile precedente. Probabil cea mai mare noutate este faptul că ecranul nu este foarte diferit față de cel de pe seriile Galaxy Note10 și S20. Samsung nu va integra încă tehnologia care ascunde camera frontală sub ecran, apelând tot la un orificiu de mici dimensiuni în partea centrală.

Sistemul de camere este exact ca cel pe care l-am văzut în primele fotografii. Camerele sunt încadrate în trei cercuri de dimensiuni identice, chiar dacă cea de-a treia cameră, cu zoom, are obiectiv de formă pătrată. De altfel, camera este încadrată într-un modul ceva mai elegant decât cel de pe modelul Galaxy S20 Ultra și include și un senzor 3D TOF.

Noul model pare însă să adopte un design cu margini mai puțin curbate pentru display și cu o ramă foarte subțire de jur împrejur. Putem de asemenea să observăm că butoanele power și volum sunt mutate de pe partea stângă pe partea dreaptă, la fel ca în cazul seriei Galaxy S20. La nivel software, Galaxy Note20 Ultra și modelul Note20 standard vor fi livrate cu Android 10 și cu noua interfață One UI 2.5.

Galaxy Note20 Ultra va fi lansat în mai puțin de o lună

Telefonul a fost testat deja și de către FCC în SUA, ceea ce sugerează că ne apropiem de lansare. FCC dezvăluie că telefonul va fi compatibil cu majoritatea benzilor din SUA, atât pe 4G, cât și pe 5G, și că va folosi Wi-Fi 6. La capitolul încărcare wireless, telefonul va fi compatibil cu încărcare la 9W. Jimmy is Promo mai spune și că difuzorul audio și stylus-ul S-Pen se vor muta pe partea stângă pe Note20.

Lansarea este așteptată pe 5 august, în cadrul unui eveniment exclusiv online. Tradițional, lansările seriei Galaxy Note de la Samsung aveau loc în New York.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult