Samsung ar putea anula lansarea Galaxy S21 FE 5G, pe fondul crizei de semiconductoare

27.09.2021
Samsung ar putea anula lansarea Galaxy S21 FE 5G, pe fondul crizei de semiconductoare

Deși zvonuri recente spun că Galaxy S21 FE 5G ar fi intrat în fabricație, volumul de producție nu este nici pe departe la nivelul cererii prognozate de Samsung pentru acest model. Astfel, sud-coreenii au de ales între a face o lansare mai mult „pe hârtie” și abandonarea planurilor pentru anul acesta.

Potrivit surselor din industrie, Samsung resimte din plin efectele crizei de semiconductoare, compania decizând să resursele disponibile pentru a livra cu prioritate seriile smartphone cu marje de profit ridicate și volum de producție comparabil mai mic (Ex. Galaxy Z Fold 3, Galaxy Flip 3 și Galaxy S21). Aparent, tocmai succesul seriei FE și potențialul pentru vânzări uriașe al modelului Galaxy S21 FE dau emoții celor de la Samsung, compania dorind să evite frustrarea consumatorilor cu o lansare fără stocuri în magazine.

Urmând zvonurilor cum că Samsung ar fi produs doar aproximativ 10.000 unități S21 FE, prea puțin chiar și pentru o lansare restrânsă, noi informații apărute în presa sud-coreeană pun sub semnul întrebării chiar și această variantă. „Am anulat evenimentul online dedicat lui Galaxy S21FE, care era planificat pentru mijlocul lunii octombrie. Revizuim lansarea smartphone-ului în sine” – ar fi declarat pentru presa locală chiar unul dintre oficialii companiei.

Galaxy S21 FE 5G

Galaxy S21 FE 5G este așteptat cu chipsetul Snapdragon 888 și ecran AMOLED de 6,41” la 120 Hz. Camerele foto sunt cu rezoluție 12MP+12MP+8MP, respectiv 32MP la partea din față. Telefonul este pregătit în două variante, cu 128 GB / 256 GB memorie și acumulator de 4500 mAh. Ambele versiuni vor dispune însă de numai 6GB memorie RAM, acesta fiind principalul element distinctiv față de modelul de top Galaxy S21

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult