Samsung oprește suportul software pentru Galaxy S8 după patru ani

04.05.2021
Samsung oprește suportul software pentru Galaxy S8 după patru ani

Samsung abia de curând a început să se angajeze oficial la patru ani de actualizări de sistem pentru modelele sale de top și chiar unele din gamele mai ieftine, însă compania oferea de multe ori pentru telefoanele sale premium suport oficial pe perioade lungi. De exemplu, Galaxy S8, smartphone lansat în urmă cu patru ani, tocmai a ieșit de pe lista telefoanelor cu suport software, iar alte două modele din gamă rămân încă active încă o perioadă.

Galaxy S8 nu va mai primi actualizări de securitate

Samsung spune că va oferi cel puțin trei actualizări de sistem și patru ani de actualizări de securitate pentru dispozitivele sale din prezent, însă această promisiune vine mai degrabă ca o completare oficială la ceea ce compania făcea deja. Galaxy S8 a primit două actualizări de sistem de-a lungul anilor, mai întâi la Android 8 Oreo și apoi la Android 9 Pie, iar după aceea a continuat să primească actualizări de securitate trimestrial.

Această perioadă de update tocmai s-a încheiat, însă utilizatorii de S8 probabil că sunt mulțumiți cu suportul pe care l-au primit, mulți producători oprind update-urile după doi sau trei ani, în funcție de gama din care face parte telefonul.

Totuși, Galaxy S8 Active, versiunea „rezistentă” și Galaxy S8 Lite, o variantă cu hardware mai modest al dispozitivelor S8 și S8+ lansate în 2017, încă rămân pe lista telefoanelor eligibile pentru actualizări. Galaxy S8 Active va continua să primească update-uri trimestrial, în timp ce Galaxy S8 Lite a fost mutat pe un program de lansare semestrial.

În cazul Galaxy S21, de exemplu, perioada de suport se va termina abia în 2025, după ce telefonul va primi update-uri de sistem la Android 12, 13 și 14, cât și încă un an extra de actualizări de securitate. Astfel, producătorii de dispozitive cu Android încep să se apropie de ceea ce promite Apple, care încă are pe lista de telefoane cu suport software oficial pe iOS 14 modele lansate în 2016.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult