Samsung opreşte update-urile pentru două telefoane high-end mai vechi

06.09.2018
Samsung opreşte update-urile pentru două telefoane high-end mai vechi

Utilizatorii de Samsung s-au obişnuit deja cu update-uri rare, chiar şi pentru variantele mai scumpe de telefoane. Astfel, vestea că două modele lansate în urmă cu trei ani nu vor mai primi update-uri, nu ne surprinde, însă este curios cum compania coreeană „abandonează” dispozitive care încă funcţionează foarte bine şi refuză să mai livreze pentru acestea actualizări de securitate lunare.

Dispozitivele în cauză sunt Galaxy Note5 şi Galaxy S6 edge+, modelele de top lansate în 2015, cu hardware capabil încă să ruleze majoritatea aplicaţiilor uzuale şi chiar multe dintre cele cu pretenţii, precum software pentru editat fotografii şi clipuri video. Compania nu a făcut un anunţ oficial în legătură cu aceste două dispozitive, ci doar le-a scos de pe lista celor care vor primi actualizarea de securitate pentru septembrie 2018.

Galaxy S6 şi S6 Edge au fost primele din această generaţie care au rămas fără actualizări, acestea fiind scoase de pe listă încă din luna martie, la „aniversarea” a trei ani de la lansare. Totuşi, cele două modele S6 au primit actualizarea din august. Se pare că Samsung va oferi doar pachetele strict estenţiale, care ar putea pune în pericol securitatea dispozitivelor şi a datelor utilizatorilor (vulnerabilităţi cunoscute ale sistemului de operare Android, de exemplu).

Samsung oferă în general suport software pentru telefoanele sale pentru doi ani, deci faptul că acestea au fost actualizate pentru trei ani ar trebui să fie un motiv de bucurie pentru cei care încă le folosesc, însă este greu să nu comparăm această situaţie cu principalul rival al companiei: Apple. iPhone 5S, lansat în 2013, va primi inclusiv noul iOS 12 care se lansează în săptămânile următoare şi a fost la zi cu toate actualizările sistemului de operare până în prezent.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult