Samsung va integra camere de top pe dispozitivele de medie din seria Galaxy A

01.08.2020
Samsung va integra camere de top pe dispozitivele de medie din seria Galaxy A

În urmă cu mai mulți ani, Samsung anunța că va începe să testeze anumite tehnologii noi pe dispozitivele sale mid-range, înainte de a le integra pe modele high-end. Așa au apărut primele telefoane Samsung cu sisteme de camere multiple, cu ecrane pe formate mai neobișnuite și cu design mai modern. Acum, în urma unor vânzări destul de scăzute ale dispozitivelor din gama flagship, Samsung pare să ia în calcul integrarea de camere de top și pe modele mai ieftine din gama Galaxy A.

Seria Galaxy A ar putea integra camere de top

Informațiile vin direct de la Samsung. Bae Kwang-wook, șeful diviziei Samsung Electro-Mechanics, a declarat în cadrul raportului financiar trimestrial că sistemele de camere performante de pe dispozitivele de top vor ajunge și pe dispozitive mai accesibile în curând:

„Adopția modulelor cu camere multiple și performanță înaltă pe smartphone-uri se va extinde spre dispozitive mid-end cu preț de medie. Luăm în calcul introducerea unui smartphone mid-end cu modul de cameră de performanță înaltă. Vom extinde astfel mărimea afacerilor noastre prin prețuri competitive.”

Se pare că Samsung vede faptul că în piață, concurenții săi oferă pe dispozitivele de medie sisteme mai performante de cameră, iar în ultima perioadă, dispozitive precum Pixel 3a, iPhone SE și OnePlus Nord au demonstrat că modelele de medie nu trebuie să facă compromisuri la capitolul cameră. Astfel, nu ar fi ieșit din comun să ne așteptăm la un dispozitiv din seria Galaxy A cu o cameră la fel de performantă sau foarte apropiată de cea de pe seriile Galaxy S20 și Note20.

Având în vedere că declarațiile lui Bae Kwan-wook vorbesc despre modelele viitoare, cel mai devreme am putea întâlni un astfel de dispozitiv în luna decembrie, când Samsung prezintă tradițional primele modele ale seriei Galaxy A. Desigur, modelele Galaxy S21 și Note21 de anul viitor vor continua să inoveze în aces spațiu, însă un dispozitiv de medie cu o cameră de top, chiar și cea de anul trecut, ar putea face o diferență mare în vânzările de dispozitive segmentul de medie.

sursa: The Elec, via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult