Seria de dispozitive Xperia Z6 va include cinci smartphone-uri

04.12.2015
Seria de dispozitive Xperia Z6 va include cinci smartphone-uri

Seria de telefoane Xperia Z5 de la Sony abia a ajuns pe piaţă de câteva săptămâni şi deja au apărut informaţii despre următoarea generaţie de smartphone-uri ale companiei japoneze. În ciuda faptului că în urmă cu doar câteva luni Sony promitea să lanseze mai puţine smartphone-uri, se pare că Xperia Z6 va fi o întreagă gamă de produse, care va include nu mai puţin de cinci telefoane diferite. Există deja câteva informaţii neoficiale despre diferenţele dintre acestea şi noile lor capabilităţi.

Iniţial, Sony lansa câte două modele din fiecare generaţie Xperia Z: unul normal, cu display mare şi unul mai mic, numit „Compact”. Cele mai recente smartphone-uri Sony, Xperia Z5, au venit însă în trei arome distincte: Z5, Z5 Compact şi noul Z5 Premium cu display 4K (atunci când este necesar). Conform informaţiilor disponibile în acest moment, Xperia Z6 va include trei noi variante: Mini, Plus şi Ultra, însă va renunţa la modelul Premium.

Se pare că vom avea de a face cu smartphone-uri de toate mărimile, de la cele mai mici, până la unele absolut gigantice, apropiate mai degrabă de mărimea unei tablete. Xperia Z6 Mini va veni cu display de 4”, Z6 Compact va rămâne la mărimea predecesorului său, cu diagonală de 4,6”, Z6 va integra de asemenea un display similar cu cel al lui Z5, de 5,2”, în timp ce noile Xperia Z6 Plus şi Z6 Ultra vor veni cu display-uri de 5,8, respectiv 6,4”. În trecut, modelele Z Compact şi Z „clasic” foloseau acelaşi hardware intern, cu display-uri de mărimi şi rezoluţii diferite, însă accentul va cădea acum pe promovarea modelului „Plus”, Compact fiind lăsat puţin în urmă.

Se pare că Xperia Z6 şi Z6 Plus vor fi principalele modele promovate de Sony, care vor fi singurele care vor integra tehnologia 3D Touch. Acestea vor intra în concurenţă directă cu iPhone 6S şi 6S Plus, cât şi cu Samsung Galaxy S6 şi S6 edge+. Mai mult, suprafaţa tactilă de pe aceste modele va folosi o nouă tehnologie, care va oferi posibilitatea de a folosi orice obiect pe post de stylus, cât şi posibilitatea de a conecta un stylus inteligent, cu senzor de presiune.

Toate cele cinci modele Xperia Z6 sunt aşteptate la CES 2016 în Las Vegas, eveniment care va avea loc pe 5 ianuarie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult