Seria Huawei Mate 40 ar putea fi amânată din cauza restricțiilor SUA

18.06.2020
Seria Huawei Mate 40 ar putea fi amânată din cauza restricțiilor SUA

Efectele restricțiilor SUA asupra Huawei încep abia acum să aibă efecte vizibile. Conform unui articol publicat de Nikkei, producătorul chinez va amâna producția dispozitivelor flagship Mate 40 din toamnă. Se pare că Huawei a oprit comenzile de componente dedicate acestor dispozitive. Acest lucru sugerează că noua serie Mate 40 va fi amânată pe piață față de data originală. În mod normal, ne așteptam să vedem un anunț al telefoanelor Mate 40 în octombrie, cu o lansare programată pentru sfârșitul aceleiași luni sau luna următoare.

Telefoanele ar putea fi dezvoltate fără procesoare Kirin

Motivul principal pentru amânarea Huawei Mate 40 ar putea fi lipsa accesului la fabricile TSMC. Compania taiwaneză este principalul producător de procesoare pentru Huawei. Aceasta nu mai poate livra însă comenzi noi de cipuri către Huawei din cauza noilor restricții adoptate de Donald Trump, care interzice companiilor care folosesc tehnologii americane să colaboreze cu producătorul chinez. Întrucât aceasta este singura companie care va putea livra în 2020 cipuri pe litografie de 5nm, Huawei nu va putea dezvolta cipuri Kirin noi pentru noua generație de telefoane.

Conform informațiilor disponibile în acest moment, Huawei are stocuri de procesoare pentru următorii doi ani. Totuși, aceste procesoare sunt pentru servere și alte sisteme, nu pentru smartphone-uri. Compania ia acum în calcul colaborarea cu alți parteneri care să furnizeze componentele necesare noilor telefoane. Printre partenerii care sunt luați în calcul sunt MediaTek și Qualcomm.

Seria Mate 40 ar putea fi anunțată la termen, dar amânată pe piață

Huawei a anunțat recent un parteneriat cu MediaTek, care furnizează deja anumite chipset-uri cu modem-uri 4G și 5G pentru oferta sa de telefoane din China. Qualcomm a fost un partener pentru Huawei și în trecut, iar anul trecut, compania a primit licență de la autoritățile americane pentru a colabora cu Huawei.

Se pare că seria Huawei Mate 40 ar putea fi în continuare anunțată la termen, cândva în toamnă. Totuși, aceasta ar putea fi livrată pe piață mai târziu, imediat ce Huawei rezolvă problemele cu stocurile de componente.

(Nikkei via Android Authority)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult