Seria Vivo X60 apare în primele fotografii oficiale. Ar putea integra stabilizare „gimbal”

18.12.2020
Seria Vivo X60 apare în primele fotografii oficiale. Ar putea integra stabilizare „gimbal”

Spre diferență de alți producători care încearcă să își ascundă cât mai bine telefoanele înainte de lansare, Vivo pare că dorește ca toată lumea să le vadă înainte de momentul anunțului oficial. Compania pregătește un eveniment de prezentare pentru data de 29 decembrie, unde va dezvălui toate detaliile despre seria X60, însă deja a publicat fotografii cu cele două modele, care dezvăluie design-ul și culorile în care acestea vor fi disponibile.

Noile modele Vivo X60 au finisaje telefoane premium, dar folosesc componente mid-range

Avem primele fotografii oficiale cu Vivo X60 și X60 Pro cu mai bine de o săptămână înainte de lansare. În timp ce fotografiile cu alte telefoane încă nelansate vin de obicei pe căi neoficiale, Vivo crede că este un avantaj să le arat încă dinainte. Iar decizia pare să fie una corectă, întrucât acestea sunt unele dintre cele mai interesante din ultima perioadă.

Desigur, design-ul nu este unul tocmai nou. Compania a prezentat seria X50 în urmă cu câteva luni care adopta un design similar, iar Xiaomi a folosit un modul de cameră similar pe seria Mi 10T. Alegerea de a poziționa camera principală sus și restul de camere sub ea este interesant, și iese puțin din tiparele anului 2020, când majoritatea telefoanelor au avut module cu trei camere dispuse pe verticală.

Modelul Vivo X60 vine cu un ecran plat, perforat central pentru a găzdui camera frontală și beneficiază de trei variante de culoare pentru capacul din spate: un albastru gradient, un negru mat și un alb cu accente de albastru și galben.

Vivo X60 Pro, în schimb, vine cu un ecran curbat pe laterale și doar în două variante de culoare: albastru gradient și negru.

La capitolul hardware, avem de a face cu un chipset Exynos 1080 pe 5nm, noul model mid-range de la Samsung, care poate să egaleze performanța unui Snapdragon 865. Camerele vor folosi optică Zeiss, camerele fiind similare, însă nu identice. Vorbim despre un modul principal de 48 megapixeli, și două camere de 13 megapixeli: un ultra-wide și o cameră de portret. Zoom-ul 5X cu senzor de 8 megapixeli de pe X60 Pro va face însă diferența.

Este așteptată și integrarea tehnologiei de stabilizare „gimbal”, care a debutat pe modelul X50 Pro, dar nu este clar dacă aceasta va fi prezentă pe ambele, sau doar pe Vivo X60 Pro.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult