Şi totuşi Nokia are de gând să facă telefoane cu Windows Mobile

Şi totuşi Nokia are de gând să facă telefoane cu Windows Mobile

Zvonurile conform cărora Nokia ar lua în considerare să producă telefoane cu sistem de operare Microsoft, indiferent că se numeşte Windows Mobile sau, mai nou, Windows Phone,circulă deja de mai bine de un an. Reprezentanţii Nokia au negat, însă tot ei sunt cei care, fără să vrea, readuc în discuţie această posibilitate.

Imaginea alăturată reprezintă un slide care face parte dintr-o prezentare internă a celor de la Nokia. Pe ultimul rând sunt trecute sistemele de operare pe care compania finlandeză le-a utilizat sau le va utiliza pe viitor. Printre acele sisteme apare şi Windows.

Nokia şi Microsoft au deja relaţii suficient de bune cât să ducă la folosirea sistemului Windows Phone de unele telefoane Nokia. Pe de altă parte,cu excepţia lui Nokia, toţi ceilalţi mari producători au „îmbrăţişat” alte sisteme de operare, printre care Windows şi Android.

Mai există şi posibilitatea să ne entuziasmăm degeabă, iar referinţa la Windows din prezentarea menţionată să aibe legătură cu Windows 7. Acest sistem de operare este folosit de Nokia Booklet 3G.

Totuşi, este vorba de sisteme de operare pentru telefoane, nu pentru netbook-uri. O rază de speranţă pentru fanii Windows Mobile rămâne.

Nokia

Urmărește Go4IT.ro pe Google News