Sony a anunţat vârful de gamă Xperia Z3+, versiunea internaţională a japonezului Xperia Z4

Sony a anunţat vârful de gamă Xperia Z3+, versiunea internaţională a japonezului Xperia Z4

Acum o lună de zile, Sony a lansat discret terminalul Xperia Z4 doar în patria-mamă Japonia, lăsându-se să ne întrebăm de ce a procedat astfel. Un zvon a afirmat în acea perioadă că adevăratul nou vârf de gamă al companiei va vedea lumina zilei la finele lunii mai, însă compania a anunţat astăzi lansarea internaţională al aceluiaşi produs, de data aceasta sub denumirea Xperia Z3+.

Noul Xperia Z4 este foarte asemănător cu Xperia Z3, acesta folosind cunoscuta carcasă acoperită cu sticlă pe ambele fete şi aceeaşi ramă metalică semicilindrică cu colţuri din material plastic pentru izolarea antenelor externe. De data aceasta însă, Sony a amplasat difuzoarele stereo frontale la marginea ramei metalice, la fel ca în cazul mai vechiului Xperia Z2, a mutat locaşurile SIM şi MicroSD şi a eliminat conectorul magnetic pentru andocare. La fel ca în cazul Xperia Z3, conectorul audio nu este etanşeizat cu un capac, iar Xperia Z4 merge mai departe şi lasă dezgolit şi conectorul MicroUSB.

Telefonul a devenit cu această ocazie mai subţire şi mai uşor, acesta având acum o grosime de 6,9 milimetri şi o greutate de 144 de grame. Cei care doresc un telefon rezistent la apă sau praf vor fi mulţumiţi să afle că Sony nu renunţat la această caracteristică, noul membru al gamei Xperia Z păstrând certificarea IP68 şi rămânând astfel singurul vârf de gamă cu astfel de capabilităţi după abandonul celor de la Samsung. Terminalul este disponibil în patru versiuni de culoare, clasicele opţiuni alb şi negru fiind completate de arămiu şi vernil.

La fel ca HTC, Sony nu pare convinsă de utilitatea unui panou cu rezoluţie Quad HD, ecranul de pe noul Xperia Z4 având parametri similari celor cunoscuţi de la generaţia anterioară: 5,2” şi 1920 x 1080 pixeli. Platforma hardware a fost actualizată, Xperia Z4 folosind un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 810 cu nuclee ARM Cortex-A57 tactate la 2 GHz şi ARM Cortex-A53 tactate la 1,5 GHz. Dincolo de această noutate, Xperia Z4 oferă tot 3 GB de memorie RAM şi 32 GB de memorie internă extensibilă cu ajutorul unui card MicroSDXC de 128 GB. Din păcate, reducerea grosimii carcasei a adus cu sine şi o scădere a capacităţii bateriei la de la 3100 mAh la 2930 mAh.

Camera foto principală pare neschimbată, aceasta folosind tot un senzor BSI Exmor RS de 1/2,3” cu rezoluţie de 20,7 MP, un procesor de imagine BIONZ şi obiectiv din seria G. Camera frontală a fost însă actualizată radical, aceasta folosind acum un senzor Exmor R cu rezoluţie de 5 MP, stabilizare electronică şi un obiectiv grandangular, aspecte tehnice care o fac atractivă pentru amatorii de selfies. Restul dotărilor sunt clasice, Xperia Z4 oferind o interfaţă Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac cu arhitectură 2×2, Bluetooth 4.1, compatibilitate Hi-Res Audio LDAC, ieşire video MHL şi GPS.

Telefonul Sony Xperia Z3+ va fi disponibil la nivel internaţional începând din luna iunie, preţul recomandat de comercializare fiind necunoscut în acest moment.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News