Sony pregăteşte noi modele Xperia mid-range şi high-end. Cât de puternic este modelul cu Snapdragon 765

24.12.2019
Sony pregăteşte noi modele Xperia mid-range şi high-end. Cât de puternic este modelul cu Snapdragon 765

Snapdragon 765 pare să fie un procesor mai important pentru Qualcomm, chiar şi decât modelul 865 de top, pe care îl vom găsi în majoritatea telefoanelor de top de anul viitor. Acesta va „democratiza” tehnologia 5G, oferind noul standard de conectivitate pe smartphone-uri accesibile, însă până acum nu aveam nicio idee despre cât de performant va fi. Dacă testele din baza de date GeekBench cu un nou model Xperia de medie se dovedesc a fi adevărate, performanţa lui Snapdragon 765 ar putea fi comparabilă cu cea a unui cip de flagship de anul trecut.

În baza de date GeekBench 5 a apărut un smartphone misterior cu numele de cod K8220. Se zvoneşte că acesta ar putea fi un nou smartphone Xperia, probabil un urmaş al seriei Xperia 10 de anul acesta, care ar putea debuta anul viitor. Procesorul listat în pagina testului este un model Qualcomm octa-core la 1,8 GHz, pe arhitectură ARM mai recentă, ceea ce sugerează că ar putea fi vorba despre Snapdragon 765, întrucât momentan nu există un alt procesor care să se potrivească cu această descriere.

Scorurile de 465 puncte în testul single-core şi 1.757 în multi-core, pune Snapdragon 765 la un nivel apropiat de performanţă de Snapdragon 845 de anul trecut, un chipset care încă este foarte capabil şi astăzi şi pe care îl găseam de obicei pe dispozitive premium de peste 600 sau 700 de euro. În cazul Snapdragon 765, cel mai probabil, telefoanele care vor fi echipate cu el vor fi în zonei de preţ de 400 de euro.

Şi dacă tot vorbim despre un smartphone Xperia de la Sony, ar trebui să menţionăm şi un nou brevet, descoperit de LetsGoDigital, care sugerează că următorul model flagship al companiei va păstra aspectul lunguieţ 21:9, însă va renunţa la spaţiul de deasupra acestuia. Pentru a găzdui camera foto frontală, Sony va apela la o soluţie similară cu cea de la Samsung Galaxy Note10, adică va perfora ecranul în zona centrală. Acesta ar putea fi modelul Xperia 3, echipat cu Snapdragon 865, 12 GB RAM, modem 5G, sistem de şase camere pe spate şi ecran QHD+.

Dacă „istoria” se repetă, Sony Xperia 3 şi noul model Xperia cu procesor Snapdragon 765 ar putea fi prezentate la Mobile World Congress 2020, cu o lansare programată pentru vara anului 2020.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult