Un nou chipset Snapdragon din seria 7 a fost testat cu benchmark-ul AnTuTu

03.12.2020
Un nou chipset Snapdragon din seria 7 a fost testat cu benchmark-ul AnTuTu
foto: Qualcomm

Deși tocmai a prezentat noul flagship Snapdragon 888, Qualcomm încă nu a terminat cu seria 7 de chipseturi, teste rulate cu benchmark-ul AnTuTu scoțând la iveală o soluție pentru telefoane mid-range cu performanțe mult îmbunătățite.

Apărută cu numele de cod Cedros și un chipset identificat drept SM7350, aceasta este probabil o platformă-prototip folosită de Qualcomm. Cu toate acestea, scorul AnTuTu de 530,000 puncte este mult superior rezultatelor obținute cu Snapdragon 765G și puțin în urma fostului vârf de gamă Snapdragon 865, cel din urmă depășind pragul de 600.000 puncte.

Cel mai probabil, noul chip Qualcomm va fi principalul pentru Exynos 1080, un chipset Samsung pe 5nm prevăzut cu modem 5G integrat. Configurația lui Exynos 1080 este similară cu cea a modelului Exynos 990 5G de anul trecut. Avem un nucleu de performanță Cortex-A78 la 2,8 GHz, alături de alte trei nuclee A78 la 2,6 GHz, respectiv patru nuclee  A55 cu frecvență la 2 GHz. Cipul grafic este un model Mali-G78 cu zece nuclee.

snapdragon antutu

Totodată, este vizat și vârful de gamă MediaTek MT6893, un chip pe 6nm încă neanunțat. Acesta ar putea fi următorul chipset pentru telefoane din categoria flagship-killer, suficient de accesibile pentru a ajunge în mâinile unui mare număr de consumatori, dar cu performanțe comparabile unui vârf de gamă din generația anului trecut.

Potrivit informațiilor apărute pe rețeaua de socializare Weibo, Qualcomm va anunța noul chipset în trimestrul Q1-2021, primele telefoane echipate cu acesta urmând să apară aproape imediat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult