Un producător chinez promite să creeze primul telefon cu ecran rulabil și pliabil

15.04.2021
Un producător chinez promite să creeze primul telefon cu ecran rulabil și pliabil

Primul telefon cu ecran rulabil a fost demonstrat deja la stadiul de prototip, Oppo X 2021 având câteva atuuri incontestabile comparat formatului de telefon pliabil. Totuși, este prea devreme să etichetăm telefoanele pliabile ca pe o soluție tehnică depășită, gata să fie înlocuită de noile modele cu ecran care se rulează la interiorul carcasei.

Producătorul chinez TCL încearcă să demonstreze că ambele concepte de design prezintă avantaje și chiar pot fi folosite împreună, pentru obținerea unor produse smartphone cu adevărat deosebite.

La o primă impresie, conceptul de design brevetat de TCL pare un veritabil coșmar ingineresc și un dezastru iminent pe partea de fiabilitate

telefon cu ecran rulabil și pliabil

„Împachetat” ca un portofel cu ecranul pliat pe exteriorul carcasei, dispozitivul numit Fold ‘n Roll se deosebește de alte telefoane pliabile prin faptul că jumătate din ecran poate fi rulat într-un compartiment ascuns la interiorul carcasei. Sistemul hibrid permite astfel obținerea unei suprafețe totale de afișare mult mai mare decât ar fi posibil din formatul unui telefon pliabil cu dimensiuni similare.

telefon cu ecran rulabil și pliabil

Pliat și rulat, Fold ‘n Roll trebuie să fie un telefon destul de greu și posibil, cu autonomie nu prea grozavă a bateriei. Având în vedere suprafața ecranului folosit și carcasa cu multe elemente mobile sau flexibile, spațiul rămas pentru acumulator nu poate fi foarte mare.

telefon cu ecran rulabil și pliabil

Deși specificațiile exacte nu sunt cunoscute, aflăm că noul telefon cu ecran rulabil va folosi tehnologia proprietară TCL DragonHinge pentru zona de pliere, o interpretare personalizată a sistemului pentru rularea ecranului.

La fel ca și prototipul Oppo X 2021, TCL Fold ‘n Roll va fi cel mai probabil creat ca un design concept, cu puține șanse pentru lansarea la scară comercială.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult