Unboxing Galaxy S20, în stare A+, de la Klap.ro: O experiență neașteptată (VIDEO)

23.11.2022
Unboxing Galaxy S20, în stare A+, de la Klap.ro: O experiență neașteptată (VIDEO)

Smartphone-urile conțin multe materiale valoroase, iar pentru obținerea lor este poluat mediul înconjurător. Mai mult, până la 5,3 miliarde de telefoane mobile, dintre cele 16 miliarde deținute de oameni din întreaga lume, vor ajunge la gunoi, într-un sertar sau într-un dulap în 2022, potrivit organizației WEEE Forum.

În aceste condiții, reciclarea sau refolosirea acestor dispozitive sunt activități esențiale, deoarece ele contribuie semnificativ la problema tot mai mare pe care o reprezintă deșeurile electronice.

De aceea, firmele și serviciile care recondiționează dispozitive electronice – precum Klap.ro, Flip.ro, Yoxo sau Amazon Renewed – sunt binevenite, iar eu încurajez cât mai mulți oameni să le folosească.

Am răspuns provocării Klap.ro de a testa un smartphone recondiționat din oferta sa. Telefonul primit este un Samsung Galaxy S20, un model care a debutat pe piață în martie 2020.

Cum este livrat telefonul și ce găsești în cutie

Smartphone-ul a venit într-o cutie cu logo-ul Klap.ro pe ea. Firma subliniază pe ambalaj că acesta este realizat din carton 100% reciclat. Cutia este sigilată, iar la unul dintre capete se găsește o etichetă care oferă informații despre dispozitivul din interior: smartphone Samsung Galaxy S20, cu capacitate de stocare internă de 128 GB, în culoarea Cosmic Gray și în stare A+.

La Klap.ro există mai multe grade de recondiționare, care arată starea telefonului, de la A+ (cea mai bună calitate), la A, B și până la C (cel mai slab grad). Descrierea A+ este, potrivit firmei: „Noi spunem că este un telefon excepțional, de nota 10, care arată ca unul nou, fără urme vizibile de utilizare”.

La deschiderea cutiei observăm că telefonul este bine prins de un suport din carton – care îl ține în mijlocul ambalajului, pentru a nu fi lovit în timpul transportului – cu o folie transparentă moale, dar rezistentă. Sub acest suport se găsesc mai multe accesorii: încărcător, cablu și cheiță pentru slotul cartelei.

În acest caz, încărcătorul și cablul sunt cele originale Samsung și permit încărcarea telefonului la putere maximă, de 25 W. Klap.ro precizează că încărcătorul este oferit cadou și nu influențează prețul dispozitivului. Foarte multe telefoane noi vin astăzi fără acest accesoriu, iar la alte servicii concurente acesta trebuie achiziționat separat. Firma precizează că nu întotdeauna încărcătorul livrat în pachet este cel original.

În cutie mai găsim un flyer cu diverse informații despre Klap.ro. De pe fluturaș am aflat un detaliu interesant despre startup, pe care nu îl cunoșteam. Dacă dorești să faci cuiva cadou vechiul tău telefon, poți verifica tehnic și recondiționa dispozitivul, contra cost, prin intermediul firmei.

Celelalte opțiuni sunt vânzarea smartphone-ului prin intermediul Klap.ro sau reciclarea în schimbul unui voucher de 25 de lei care poate fi folosit ulterior pe site.

Starea telefonului Galaxy S20 testat, surprinzătoare

Expresia „un telefon excepțional, de nota 10, care arată ca unul nou” este una care îți creează așteptări mari. Recunosc că eram aproape sigur că telefonul are, totuși, mici urme de uzură, fiind lansat în 2020. Nu este, însă, cazul.

Smartphone-ul arată chiar ca unul nou. Portul USB-C, difuzorul și microfoanele erau, la prima utilizare, foarte curate, impecabile. Totodată, nu există nici cea mai mică urmă de uzură sau zgârietură, nici pe margini și nici pe spate (ce vedeți în imaginea de mai sus sunt urme de praf și murdărie apărute în timpul utilizării; nu am reușit să curăț impecabil telefonul pentru poză). Nu este întotdeauna cazul când vine vorba de telefoane recondiționate. Canalul Unbox Therapy de pe YouTube a găsit murdărie și praf în porturile unui Apple iPhone 8 achiziționat prin intermediul Amazon Renewed.

Citește și Flip.ro vs Klap.ro: 3 smartphone-uri populare recondiționate oferite de cele două servicii, comparate

Ecranul de pe telefonul Galaxy S20 testat este, de asemenea, în stare excelentă și vine cu folie de protecție aplicată. Din cauza unui accident (am introdus un alt obiect împreună cu telefonul în buzunar) folia s-a dezlipit și am putut vedea și starea sticlei Gorila Glass 6 de sub protecție. Din nou, nu am putut observa cu ochiul liber zgârieturi.

Telefonul a pornit imediat după ce a l-am scos din cutie, iar după ce l-am setat am putut verifica starea bateriei. Klap.ro susține că toate telefoanele vândute au peste 80% din capacitatea acumulatorului rămasă. În cazul în care procentul este mai mic, bateria este schimbată înainte ca telefonul să fie vândut.

Aplicațiile pe care le-am folosit la măsurători îmi arată că acest Galaxy S20 are capacitatea bateriei la nivelul de 97% (3.880 mAh din 4.000 mAh). Nivelul este extraordinar pentru un telefon care are mai mult de doi ani. Nu știu dacă bateria a fost sau nu schimbată în timpul procesului de verificare sau dacă dispozitivul pur și simplu nu a fost folosit prea mult de către fostul proprietar.

Klap.ro precizează că telefoanele pe care le vinde nu sunt second-hand, ci „expert-hand”. Adică după ce le cumpără, tehnicienii firmei le recondiționează și apoi sunt repuse în vânzare.

Concluzie

Am fost plăcut impresionat de experiența oferită de Klap.ro. Niciuna dintre promisiunile făcute de startup în materialele promoționale sau pe site în legătură cu starea telefonului nu a fost încălcată. Nu îmi rămâne decât să sper că firma are și servicii post-vânzare la fel de bune (suport clienți, livrare, garanție etc.).

În ceea ce privește prețurile la telefoanele de pe Klap.ro, acestea sunt cu până la 60% mai mici față de prețurile la care telefoanele au fost lansate.

Sper că vor apărea tot mai multe astfel de servicii și că tot mai mulți români le vor da acestor dispozitive încă o șansă la viață. Există telefoane folosite extraordinare care mai au încă multe de oferit și altor persoane.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult