Vernee M5 4G, smartphone de buget cu 4GB RAM şi Android 7.0 [REVIEW]

24.11.2017
Vernee M5 4G, smartphone de buget cu 4GB RAM şi Android 7.0 [REVIEW]
Experienţa în utilizare, Concluzie

Experienţa în utilizare

Subţire şi nu foarte mare, Vernee M5 este un telefon confortabil de manevrat cu o singură mână, iar ecranul IPS bine iluminat reuşeşte să convingă prin calitatea imaginii. Scutul din sticlă de tip arc-edge este plăcut la atingere şi nu foarte problematic în ce priveşte curăţarea urmelor de amprente.

Livrat cu versiunea Android 7.0 şi un bagaj minim de aplicaţii preinstalate, Vernee M5 oferă o experienţă cursivă în utilizare şi nu necesită prea multe ajustări la configurarea iniţială. Mulţumită cantităţii generoase de memorie RAM, pornirea şi folosirea aplicaţiilor uzuale pentru Android este o experienţă cursivă, comutarea între aplicaţii recente fiind practic instantanee.

Prevăzut cu senzor biometric, Vernee M5 permite deblocarea ecranului cu o singură atingere la partea din spate, împiedicând totodată accesul neautorizat la funcţiile telefonului. Contrar aşteptărilor pentru un smartphone entry-level, senzorul de amprente este rapid şi precis, validarea amprentei durând mai puţin de o secundă.

Apelurile se aud clar şi puternic prin casca audio, iar microfonul cu funcţie noise-canceling îşi face bine treaba. Stabilitatea semnalului este bună, atât la reţeaua de telefonie mobilă, cât şi cea WiFi. În ce priveşte accesul la internet mobil, Vernee M5 oferă conectivitate 4G, astfel că vitezele de transfer nu dezamăgesc.

Camera Foto

Vernee M5 dispune de o cameră foto de 13 MP, din păcate fără prea mari pretenţii. Astfel, deşi telefonul obţine poze la calitate rezonabilă sub soare direct, nivelul detaliilor scade rapid odată cu diminuarea luminii ambiante.

Folosit pentru a filma la rezoluţie 1080p, M5 obţine clipuri video la calitate destul de bună, chiar dacă în privinţa clarităţii imaginii există loc şi de mai bine.

Autonomie

În carcasa cu o grosime de 6,9 mm, Vernee M5 adăposteşte un acumulator de 3300 mAh, suficient de puternic pentru configuraţia aleasă. Fără complicaţiile unui ecran Full HD şi motorizat de chipset Mediatek optimizat pentru folosirea eficientă a bateriei, M5 se poate lăuda cu aproximativ dauă zile de utilizare fără grija adaptorului AC, sau trei zile la folosire ocazională.

Cu acces permanent la internet prin conexiune WiFi sau 4G, am obţinut un timp de utilizare efectivă (Screen Time) de 4 ore şi 10 minute, desfăşurând activităţi cum ar fi navigare web şi vizionarea de conţinut YouTube, instalând aplicaţii din magazinul Google Play şi folosind camera foto pentru câteva poze şi secvenţe video. Folosirea  ocazională, oprind selectiv conexiunile de date atunci când nu sunt absolut necesare, poate extinde autonomia la aproximativ 3 zile.

Concluzie

Ajutat cu un chipset octa-core şi versiune bine optimizată de Android, Vernee M5 reuşeşte să ofere o experienţă plăcută în utilizare. Ecranul este de o calitate rezonabilă iar construcţia bine închegată nu trădează încadrarea sa la gama low-cost. 

Per total, atât timp cânt nu punem prea mult preţ pe finisaje sclipitoare, sau performanţe stelare în jocurile de Android, Vernee M5 este un bun smartphone pentru folosirea de zi cu zi, complementat cu rezerve generoase de memorie RAM şi spaţiu de stocare.

Telefonul Vernee M5 poate fi achiziţionat la preţul de 116.99 dolari din oferta magazinului TOMTOP, cu livrare fără taxe vamale alegând depozitul localizat pe teritoriul Uniunii Europene.

Părţi pozitive

Bine construit
Ecran de bună calitate
Cantităţi generoase de memorie RAM şi spaţiu de stocare
Capacitate generoasă a bateriei
Android 7.0 bine optimizat

Părţi negative

Design funcţional, dar care nu impresionează la partea de estetică
Chipset MediaTek fără mari pretenţii la partea de performanţă

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult