vivo X Flip a primit certificare Google Play. Ar fi primul pliabil al companiei lansat în afara Chinei

28.03.2023
vivo X Flip a primit certificare Google Play. Ar fi primul pliabil al companiei lansat în afara Chinei

Vivo produce modele pliabile de vreo doi ani, dar puține au ieșit de pe piața din China, cea de origine a producătorului. La fel ca în cazul Oppo, „vărul” din cadrul BBK Electronics, compania vivo pare să plănuiască să aducă pliabilele și în Europa, însă nu pe cele mari și scumpe, pe care probabil și-l doresc majoritatea utilizatorilor. Vivo va livra aici un model „flip”, care a fost de curând depistat în lista de telefoane cu certificare Google Play, numit vivo X Flip.

vivo X Flip va fi lansat în afara Chinei, conform certificării Google Play

Zvonuri și alte informații despre vivo X Flip au tot apărut în ultimele săptămâni, iar acest model pare să fie comparabil cu ceea ce oferă și alte companii pe piață. Este vorba despre un dispozitiv cu ecran pliabil pe format clamshell, cu un ecran exterior și hardware high-end de anul trecut.

Pe GeekBench, dispozitivul a fost identificat cu o configurație care folosește un chipset Snapdragon 8+ Gen 1, cu 12 GB memorie RAM, deci în ton cu alte modele similare. Alte informații au dezvăluit că ecranul va avea o diagonală de 6,8” cu rezoluție Full HD+ la 120 Hz, și două camere la exterior cu 50, respectiv 12 megapixeli.

vivo x flip google play

În termeni de autonomie, un acumulator foarte mare, de 4.400 mAh ar trebui să ofere probabil cea mai bună autonomie din zona de dispozitive Flip, iar încărcarea la 44W este mai rapidă decât cea de pe Samsung, de exemplu și comparabilă cu ceea ce oferă Oppo pe Find N2 Flip.

Anunțul oficial al acestui model este așteptat în luna aprilie. Așa cum face vivo de obicei, telefonul va fi lansat inițial pe piața din China, dar, așa cum dezvăluie certificarea Google, acesta va fi disponibil și în alte țări, care au acces la servicii Google. Cel mai probabil, vivo X Flip va fi disponibil și în Europa în lunile care urmează.

sursa: MySmartPrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult