Xiaomi a brevetat un smartphone cu căști wireless încorporate

28.07.2020
Xiaomi a brevetat un smartphone cu căști wireless încorporate

Compania Xiaomi a brevetat un model de smartphone care vine cu căști wireless, nu în cutie, ci încorporate în telefon.

Acest lucru nu înseamnă neapărat că producătorul chinez va realiza dispozitivul, însă știm că Xiaomi experimentează frecvent. Un exemplu este Mi MIX Alpha 2, un concept de telefon cu două ecrane și o singură cameră foto

Căștile vor putea fi accesate în telefonul imaginat de Xiaomi așa cum este scos stylus-ul pe phablet-urile Galaxy Note, prin apăsarea pe capătul lor.

Primele imagini cu conceptul au apărut în iunie. Atunci s-a crezut că cele două cercuri de pe marginea de sus a telefonului sunt camere pop-up. Acestea sunt, de fapt, căști wireless.

Căștile sunt și ele neobișnuite. Pentru a fi puse în urechi, acestea trebuie îndoite în forma potrivită. Acest lucru este permis de o balama.

Citește și: Cât costă Mi Smart Band 5, noua brățară de fitness dela Xiaomi

Designul Xiaomi implică neajunsuri

Terminalul pare să aibă o cameră frontală ascunsă sub ecran și nu dispune de difuzoare vizibile.

Un astfel de design vine cu mai multe neajunsuri. Căștile nu au o formă care să potrivește bine în urechile utilizatorilor, iar smartphone-ul nu ar avea, cel mai probabil, rezistență la praf și apă. Mai mult, pentru a face loc pentru căști în carcasă, inginerii Xiaomi ar fi nevoiți să facă și alte compromisuri. Ar putea fi vorba de o baterie mai mică sau renunțarea la încărcarea wireless.

Dispozitivul Xiaomi îmi aduce aminte de un gadget anunțat recent. Mumkair S300 era un proiect lansat pe Kickstarter, care combina un smartwatch cu o pereche de căști true wireless. Ceasul funcționa ca încărcător pentru căști.

Proiectul nu a strâns, însă, fondurile necesare și a fost anulat.

Sursa: Letsgodigital.org

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult