Xiaomi Mix Fold 2 primește specificații preliminare

24.01.2022
Xiaomi Mix Fold 2 primește specificații preliminare

Lansată în luna martie 2021, prima generație Mi Mix Fold de la Xiaomi a venit cam cu aceeași filozofie de design și capabilități întâlnite și la produsele deja lansate de Samsung și Huawei. Totuși, Xiaomi a promis să livreze toate acestea pentru doar 1300 euro, puțin peste jumătate din prețul cerut de competiție.

Cunoscut deocamdată doar din zvonuri, succesorul Mix Fold 2 încă nu dă semne că ar fi pregătit și pentru o lansare în afara Chinei, dar maturizarea tehnologiei cu siguranță deschide această opțiune și pentru Xiaomi.

Dacă primul model din serie a fost mai degrabă un dispozitiv în serie limitată, lansat cu scopul te a testa piața și oferi un prim răspuns competiției, este de așteptat ca Xiaomi să vină acum cu o abordare mai puțin convențională, încercând să-și impună propriul stil unic de design.

Potrivit informațiilor obținute pe surse, Xiaomi Mix Fold 2 este pregătit tot cu un ecran de 8 inch pliabil la interior. Acesta va folosi însă un panou LTPO, aceeași tehnologie regăsită la telefoane de top semnate de Apple, Google și Samsung, permițând rate de refresh dinamic de până la 120Hz (față de 90Hz la modelul actual). Spre comparație, rivalul Galaxy Z Fold 3 vine cu ecran de „numai” 7.6 inch.

Xiaomi Mix Fold 2

Totuși, rata de aspect are un rol chiar mai important în ce privește ergonomia și dimensiunile aparente ale telefonului. Spre exemplu, deși este semnificativ mai pătrat decât rivalul Galaxy Fold, nou lansatul Oppo Find N este considerat mai atrăgător și mai practic decât modelul oferit de Samsung. Astfel, nu ar fi exclus ca Xiaomi să preia acest trend, prezentând noul Mix Fold 2 drept o mini-tabletă de buzunar. Rețeta ar putea fi completat cu un stylus opțional, atașat pe exteriorul carcasei folosind un sistem de prindere magnetic.

Cât despre configurația hardware, singura certitudine pare să fie alegerea Snapdragon 8 Gen 1, ca înlocuitor pentru chipsetul Snapdragon 888 folosit cu modelul actual.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult