Xiaomi Mix Fold3, așteptat cu cameră Periscope și încărcare rapidă la 50W

30.05.2023
Xiaomi Mix Fold3, așteptat cu cameră Periscope și încărcare rapidă la 50W

Rival pentru seria Galaxy Fold de la Samsung, Xiaomi Mix Fold3 promite dotări care amintesc de S23 Ultra, dar din pachetul unui telefon pliabil.

Așteptat cu Snapdragon 8 Gen 2, noul pliabil de la Xiaomi ar putea avea ca element de atracție și o cameră periscope cu zoom optic 5X, complementând un aranjament foto centrat pe flexibilitate și maximizarea calității imaginii. Cel puțin, atât cât se poate din formatul unui telefon împărțit pe două jumătăți, care odată pliate trebuie să dea o grosime finală în limite rezonabile.

Un alt atu pentru Mix Fold3 ar putea fi construcția rezistentă la apă, Xiaomi încercând să egaleze nivelul de protecție accesibil pe telefoanele Samsung. Totuși, nivelul de rating IP nu este cunoscut, deocamdată.

Potrivit celebrei surse de zvonuri, Digital Chat Station, Xiaomi ar fi selectat pentru Mix Fold3 o cameră frontală de tip UD (under-display), permițând folosirea ecranului pliabil principal fără compromisul unei perforații inestetice în dreptul camerei foto.

Tot pe surse aflăm și că Xiaomi dezvoltă și un telefon Explorer Edition, ce ar putea fi prezentat împreună cu Mix Fold3. Deși nu există detalii concrete despre acesta, am putea presupune că aceasta ar putea fi o versiune rugged a telefonului, intenționată pentru amatorii de drumeții și utilizatori cu stil de viață activ, nu tocmai favorabil telefoanelor pliabile.

Cât despre data de lansare, toate indiciile de până acum arată că Xiaomi va dezvălui Mix Fold3 în cursul lunii august.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult