Xiaomi se pregătește de lansarea unui telefon echipat cu o cameră foto Leica

29.03.2022
Xiaomi se pregătește de lansarea unui telefon echipat cu o cameră foto Leica

Huawei a fost primul partener Leica în domeniul telefoanelor mobile, însă această exclusivitate a dispărut odată cu restricțiile SUA impuse asupra producătorului chinez. De atunci, Leica a realizat parteneriate și cu alte brand-uri concurente, precum Sharp, care a creat chiar și un telefon dedicat pentru Leica, modelul Leitz Phone 1. Se pare însă că Xiaomi curtează acum brandul german de camere foto.

Xiaomi 12 Ultra ar putea fi primul telefon cu optică și tehnologii Leica al producătorului chinez

Știam deja despre faptul că Xiaomi ar putea colabora cu Leica pentru dezvoltarea unui smartphone. La momentul respectiv, părea că ar putea fi vorba despre o versiune Ultra a lui Xiaomi 12, flagship-ul din 2022 al companiei chineze, însă până acum nu am auzit noi vești despre un astfel de model. Totuși, noile informații, dezvăluite de unul dintre leaker-ii cunoscuți apropiați de Xiaomi, polonezul Kacper Skrzypek, sugerează că o lansare este iminentă.

Xiaomi 12 Ultra ar putea fi lansat în viitorul foarte apropiat, întrucât deja MIUI include referințe la modurile de fotografiere Leica în cadrul editorului de imagini integrat în aplicația de galerie. În codul aplicației pot fi observate câteva moduri de fotografiere „Leica”, precum Monochrom sau Natural, ceva ce am văzut anterior și pe telefoanele Huawei, dar sub alte denumiri.

miui leica xiaomi

Nu este prima dată când Leica colaborează cu alte brand-uri de telefoane

Cel mai recent smartphone de top de la Huawei, P50 Pro, încă păstrează parteneriatul cu Leica, în ciuda faptului că Sharp Aquos R6 și Leitz Phone 1 folosesc de asemenea tehnologiile companiei. Se pare că Leica adoptă o strategie similară mai degrabă cu cea pe care o adoptă și ZEISS, care oferă tehnologiile sale mai multor brand-uri de telefoane, printre care Sony, Nokia și Vivo. S-ar putea ca telefoane cu camere Leica să devină astfel mult mai populare decât erau anterior, dacă brandul german va dori să își extindă portofoliul de clienți.

Dacă Xiaomi va intra în parteneriat cu Leica, Samsung și Apple vor rămâne singurele companii din clasamentul top 5 al producătorilor de smartphone-uri care nu au un partener pentru camerele foto. Celelalte companii, Vivo și Oppo au branding ZEISS, respectiv Hasselblad, pe carcasele flagship-urilor. Existau anul trecut zvonuri despre un parteneriat Samsung cu Olympus/OM-System, pentru integrarea unei stabilizări duble (IBIS + OIS). Între timp, a fost deja lansat un smartphone cu această tehnologie: Find X5 Pro de la Oppo.

sursa: miuipolska, via Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult