ZenFone 7 și ZenFone 7 Pro, listate online. Preț și specificații hardware

20.08.2020
ZenFone 7 și ZenFone 7 Pro, listate online. Preț și specificații hardware

Seria de dispozitive ZenFone 7 este foarte aproape de a fi prezentată oficial, dar așa cum se întâmplă cu toate smartphone-urile din ultima vreme, cam toate detaliile despre aceasta încep să apară pe internet înainte de lansare. Astfel avem primele informații despre modelul de bază ZenFone 7 și modelul superior ZenFone 7 Pro, echipate cu procesoare de top la prețuri sub cele ale concurenților direcți din piață. Avem astfel informații despre preț și configurațiile hardware ale modelelor ZenFone 7.

Diferențele de preț între ZenFone 7 și ZenFone 7 Pro nu vor fi mari

ZenFone 7, modelul de bază pare să fie un urmaș direct al lui ZenFone 6 de anul trecut, păstrând o configurație similară, cu îmbunătățiri doar la nivelul componentelor principale. Vorbim despre un chipset Snapdragon 865, care înlocuiește modelul 855 de anul trecut, cu un ecran LCD de 6,4” cu rezoluție Full HD și un acumulator de 5.000 mAh. Stocarea în versiunea de bază este de 128 GB, iar memoria RAM de 8 GB.

zenfone 7 pret

Pe de altă parte, varianta ZenFone 7 Pro nu va fi extrem de diferită. Aceasta pare să fie similară în specificații, cu mențiunea că va folosi un chipset Snapdragon 865+, noua revizie de la Qualcomm. În consecință, performanța acestui model ar trebui să fie cu aproximativ 10% mai înaltă. Configurația cu 8 GB RAM rămâne și pe modelul Pro, cu mențiunea că acesta are stocare de bază de 256 GB.

Prețurile pentru aceste modele sunt însă cele mai impresionante aspecte ale acestei lansări. În timp ce alte companii propun prețuri minime pentru modele cu Snapdragon 865 pe la 600-700 sau uneori chiar 800 de euro, în cazul modelelor ZenFone 7, cel mai ieftin model pornește de la 505 euro, conform listărilor online. Varianta ZenFone 7 Pro pornește, în schimb, de la un preț de 549 euro.

zenfone 7 pro pret

Camerele foto vor fi similare cu cele de pe ROG Phone 3, însă va lipsi unul dintre senzori. Telefoanele vor beneficia de un senzor principal de 64 megapixeli (Sony IMX686) și un senzor pentru camera ultra-wide de 12 megapixeli (Sony IMX363).

Telefoanele vor fi prezentate oficial săptămâna viitoare, pe data de 26 august.

sursa: dealntech

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult