ZTE Geek este primul smartphone cu chipset Tegra 4

16.07.2013
ZTE Geek este primul smartphone cu chipset Tegra 4

Anunţat iniţial cu un chipset Intel din seria Clover Trail+, vârful de gamă ZTE va fi până la urmă un smartphone cu chipset Nvidia, mai exact puternicul Tegra 4.

ZTE Geek este primul smartphone cu chipset Tegra 4

Evitat până acum de producătorii hardware din pricina îndoielilor legate de consumul său de energie şi temperatura de funcţionare, percepute ca fiind prea mari pentru cerinţele unui smartphone modern, chipset-ul Tegra 4 pare că va ajunge totuşi la inima lui ZTE U988S, mai bine cunoscut după numele ZTE Geek.

În noua configuraţie, ZTE Geek vine echipat cu ecran de 5 inch cu rezoluţie 1080p şi cameră foto de 13MP. Chipsetul Tegra 4 oferă CPU quad-core la 1.8GHz, un GPU din seria GeForce şi este asistat cu 2GB memorie RAM DDR3.

Momentan, versiunea cu specificaţii actualizate a terminalului ZTE Geek este pregătită de lansare doar pentru piaţa din China, unde va fi disponibil în oferta cu abonament a operatorului de telefonie China Mobile. Din păcate soarta versiunii iniţiale a telefonului, echipată cu chipset Intel, nu este cunoscută, la fel şi planurile companiei pentru o eventuală lansare a noii ediţii ZTE Geek pentru piaţa internaţională.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult