LG a anunțat un televizor cu baterie și stand mobil, pe care să îl miști prin casă

19.12.2021
LG a anunțat un televizor cu baterie și stand mobil, pe care să îl miști prin casă

CES încă nu a început, însă anumite companii preferă să ne dezvăluie câteva surprize înainte de marele eveniment. De exemplu, LG a anunțat oficial două televizoare, pe care le va prezenta în detaliu la CES 2022, ambele dintr-o categorie de „lifestyle”, decât de high-tech. Unul este un televizor cu stand mobil, cu rotile, în timp ce celălalt este un televizor cu funcție decorativă, care stă rezemat de perete și poate fi acoperit în orice moment de la buton.

StanbyME este televizorul pe care îl iei cu tine în toată casa

StandbyME este numele televizorului cu diagonală de 27” care vine montat pe un stand mobil cu rotile. Acesta este realizat pentru a fi plimbat prin casă, după nevoi și include un acumulator intern pentru asta, pentru a nu umple camerele de fire. StanbyME promite 3 ore de autonomie și poate fi ajustat pe înălțime, poate fi rotit sau înclinat, pentru utilizare confortabilă în mai multe situații. De altfel, televizorul poate fi detașat oricând de pe stand, pentru a deveni un soi de „tabletă” imensă.

Nu avem foarte multe informații despre acest model, însă este clar că este bazat mai degrabă pe design-ul unui monitor de computer, deci probabil că nu va fi echipat cu un panel OLED, sau rezoluție 4K, având în vedere diagonala. Ce știm însă despre el este că are un port HDMI, un port USB și NFC pentru conectarea unui smartphone, dar și că spatele este acoperit cu material textil. De asemenea, pe ecran putem vedea ceea ce pare a fi o interfață de smart TV, pe care vor rula nativ aplicații precum Netflix, Amazon Prime Video și YouTube.

LG dorește ca Objet să se piardă în decor

Cel de-al doilea televizor neconvențional de la LG este Objet, un televizor care ar trebui să se „piardă” în decor atunci când nu este folosit. Acesta folosește un panel OLED Evo cu diagonală de 65” de la LG Display și beneficiază de un capac din material textil, care poate fi acționat din telecomandă. Acesta acoperă display-ul atunci când televizorul nu este în utilizare, dar poate oferi acces și la alte funcții ambientale. De exemplu, poți descoperi doar o bucată de ecran pentru afișarea anumitor informații rapide, precum starea vremii. Ceva similar am văzut și pe modelul LG OLED R, primul televizor care se rulează.

Interesant este faptul că poziția intenționată este cea de „rezemare” de perete și nu montarea televizorului directă. De asemenea, acesta este echipat cu un sistem de sunet 4.2 de 80 W, deci nu va mai fi necesară utilizarea unui soundbar. Capacul textil este realizat în parteneriat cu compania daneză Kvadrat.

Nu știm cât vor costa aceste televizoare, însă cu siguranță nu vor fi ieftine atunci când vor ajunge în magazine, în 2022.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult