Apple a lansat un scurt metraj filmat pe iPhone 13 Pro de regizorul filmului Oldboy. VIDEO

19.02.2022

Apple oferă deja pe telefoanele sale de mai mulți ani cea mai bună calitate de înregistrare video din piață, iar cu seria iPhone 13, compania a adus câteva noi tehnologii pentru a îmbunătăți și mai mult aceste funcții. Una ar fi posibilitatea de a filma în format ProRes, care permite înregistrarea cu compresie minimă, putând manipula mai bine materialul la editare, iar a doua este cinematic mode, care adaugă efectul de blur care separă subiectul de fundal. Folosind un iPhone 13 Pro și aceste capabilități avansate, regizorul sud coreean Park Chan-wook a realizat pentru Apple un scurt metraj numit „Life is But a Dream” în cadrul campaniei Shot on iPhone.

iPhone 13 Pro, destul de bun pentru scurt metraje?

Am mai văzut în trecut videoclipuri întregi filmate pe smartphone-uri și chiar câteva scurt metraje de la Apple pentru aniversarea Noului An Chinezesc în ultimii câțiva ani. Totuși, ceea ce Park Chan-wook reușește să facă în acest scurt metraj este impresionant, pentru că nu sunt multe instanțe în care îți poți da seama că totul a fost filmat pe un smartphone.

Desigur, au fost folosite lumini de studio și alte accesorii profesionale care să ajute la o captură video cât mai bună, însă totul pare să fi fost filmat cu lentilele standard ale telefonului. Faptul că filmul este prezentat la o rezoluție Full HD și nu 4K, mai ajută la ascunderea unor elemente vizuale care ar putea da de gol faptul că totul este filmat pe telefon. Impresionant este faptul că modul de filmare „cinematic” este folosit cu succes în această producție.

Desigur, faptul că o echipă profesională de film alături de un regizor cu experiență (Park Chan-wook a regizat și celebrul film coreean Oldboy) poate să capteze pe un telefon material de calitate foarte înaltă nu înseamnă că oricine poate realiza un astfel de film fără experiență și doar folosind un telefon mobil. Ajută foarte mult și faptul că filmul este extrem de captivant, fiind prezentat ca un soi de basm coreean.

Totuși, este clar că tehnologia a avansat destul de mult pentru a pune în buzunarele noastre dispozitive care nu mai au foarte multe limite în captură foto sau video.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult