Finala Campionatului Mondial de fotbal cu roboţi a fost decisă la penalty-uri. Câştigătoarea trofeului, tot Germania

07.07.2016
B-Human, o echipă de la Universitatea din Bremen,  Germania, a câştigat Campionatul Mondial de fotbal pentru roboţi din cadrul RoboCup 2016. Meciul, strâns, a fost câştigat de nemţi după loviturile de departajare. Cealaltă finalistă a fost o echipă din SUA. 
 
Cel mai important eveniment din cadrul RoboCup este competiţia Standard Platform. Fiecare echipă primeşte roboţi Nao, dezvoltaţi de compania franceză Aldebaran Robotics, pe care îi programează să joace fotbal. Fiecare echipă din teren este compusă din cinci roboţi, care joacă pe o suprafaţă cu dimensiunile 9 m x 6 m. O repriză are 10 minute.
 
Citeşte şi: Un pilot robot a învins în repetate rânduri un colonel al USAF în simulări de lupte aeriene
 
În finala dintre B-Human şi Austin Villa (echipă a Universităţii din Texas), scorul a fost 0-0 la finalul timpului regulamentar de joc. După loviturile de departajare, tabela arăta 3-0 pentru roboţii programaţi de germani. 
 
Membrii comunităţii RoboCup şi-au propus ca până în 2050 să dezvolte roboţi atât de avansaţi încât să fie capabili să învingă în 2050 campioana mondială la fotbal de la momentul respectiv. 
 
 
RoboCup 2016, eveniment ajuns la ediţia cu numărul 20, a atras 35.000 de participanţi şi vizitatori la Leipzig, în Germania. Roboţii au concurat la 17 discipline, printre care Soccer, Rescue, Industrial sau Home.  

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult