Cum poți genera acasă, simplu, energie verde din apa de ploaie

13.12.2022
Cum poți genera acasă, simplu, energie verde din apa de ploaie

Într-un review publicat pe Amazon la un generator hidro de mici dimensiuni, un bărbat a descris sistemul prin care obține energie verde din apă de ploaie.

Sistemul realizat de el este destul de simplu. Apa care cade pe acoperiș este direcționată, prin jgheaburi, spre un butoi montat la o înălțime de un metru și ceva de sol.

Din butoi, „inginerul” a tras un furtun, pe care a montat generatorul. Fără un regulator instalat, tensiunea curentului generat variază în funcție de presiunea apei. Când butoiul este plin cu apă, utilizatorul reușește să scoată o tensiune de 4,9 V.

Sistemul poate fi folosit pentru iluminarea unei cabine de duș exterioare

Ideea utilizatorului de pe Amazon poate fi dezvoltată în continuare. La cea de-a doua ieșire a generatorului poate fi montat un furtun de duș cu pară. Rezultă astfel un duș exterior, ideal pentru zilele caniculare de vară. Da, știm, vara este departe, dar proiectul poate fi început / pregătit înainte de venirea anotimpului cald.

Citește și: Produc energie verde și arată bine: Turbine eoliene de tip „lalea” – cât costă și ce avantaje au

Energia produsă de generator poate fi folosită pentru alimentarea unei surse de iluminat pentru duș, utilă seara sau noaptea, de preferat o bandă de LED-uri cu consum redus.

Bandă LED alimentată, într-o baie, de un mini generator cu turbină.

Dacă presiunea apei este suficient de mare, un astfel de generator poate fi configurat pentru a fi folosit inclusiv pentru încărcarea de baterii de electronice mici.

Un generator hidro de mici dimensiuni poate fi achiziționat din magazine online din România la un preț mai mic de 100 de lei. Toată cabina de duș exterioară poate fi construită cu un buget de câteva sute de lei.

În clipul video de mai jos puteți vedea în acțiune un astfel de mini generator:

Citește și: Ghid simplu: Cum instalezi, ieftin, în curte panouri solare care urmăresc mereu soarele

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult