Flickr va şterge în mod automat o parte dintre pozele utilizatorilor, dacă sunt păstrate în conturi gratuite

Vândut de Yahoo unei companii numite SmugMug, popularul serviciu de găzduire foto/video a devenit o capcană pentru utilizatorii care şi-au arhivat albumele cu poze în conturi puse la dispoziţie gratuit.

Într-o măsură gândită să crească profitabilitatea business-ului achiziţionat, noul proprietar a decis să „încurajeze” deţinătorii de conturi gratuite să aleagă calea upgrade-ului la versiunea Flickr Pro, serviciu disponibil contra unui abonament de 50 dolari pe an (sau 6 dolari pe lună) Cei care refuză noua ofertă mai au timp doar până pe 5 februarie să-şi descarce albumele cu poze pe hard disk, în caz contrar acestea urmând să fie şterse în ordine cronologică, conturile Flickr gratuite urmând să rămână cu nu mai mult de 1000 de poze dintre cele mai recente.

Cei care nu au prea multe poze încărcate pe Flickr se lovesc de noua restricţie impusă conturilor gratuite încă din data de 8 ianuarie, atingerea limitei de 1000 poze fiind semnalată cu un mesaj de promovare a abonamentului Flickr Pro. În versiunea Pro, utilizatorii se aleg cu 1TB spaţiu de stocare şi ridicarea limitei privind numărul de poze.

Pentru a descărca colecţia de poze păstrată în conturile Flickr este de ajuns să vizităm meniul Settings şi să căutăm opţiunea “Request my Flickr data.” În funcţie de numărul şi dimensiunea fişierelor adunate, pregătirea acestora în arhive ZIP şi descărcarea prin conexiunea la internet poate dura ceva timp.

 

publicitate