Facebook îmbunătăţeşte rezoluţia pentru transmisii live şi porneşte un program de certificare pentru camere video

26.07.2017
Facebook îmbunătăţeşte rezoluţia pentru transmisii live şi porneşte un program de certificare pentru camere video

Facebook s-a concentrat pe popularizarea funcţiilor video de pe reţaua sa de socializare în ultimii ani, însă odată cu creşterea volumului de conţinut, calitatea materialelor din punct de vedere tehnic nu a crescut. Întrucât Facebook este proabil cel mai mare serviciu care oferă acces la clipuri video la 360 de grade, compania a decis să îmbuntătăţească rezoluţia maximă a acestor materiale, oferind şi alte câteva funcţii noi ca bonus.

Programul „Live 360” al Facebook doreşte să ajute utilizatorii, dar şi partenerii care produc hardware sau software compatibil cu platforma video a reţelei de socializsare. Astfel, compania a pornit un program de certificare a camerelor video compatibile cu Facebook, pentru ca utilizatorii să fie mai uşor informaţi despre capabilităţile lor. Multe dintre camerele video la 360 de grade oferă deja astfel de funcţionalitate, însă acum există o listă oficială cu produsele compatibile.

Lista include camere precum Nokia Ozo, 360fly 4K Pro, Insta360 Nano, Insta360 Air, Insta360 Pro, ION360 U, Garmin VIRB 360, Z CAM S1 şi Giroptic iO. După cum se poate observa, brandurile de camere la 360 de grade nu sunt aceleaşi care produc tradiţional camere foto sau video, iar utilizatorii ar putea alege mai uşor un model compatibil cu Facebook dacă îl găseşte pe o listă de produse recomandate.

Transmisiile live la 360 de grade şi clipurile pre-înregistrate vor putea fi urcate acum la rezoluţie 4K, rezoluţia precedentă disponibilă pentru astfel de clipuri fiind prea mică pentru a oferi o calitate a imaginii satisfăcătoare pentru utilizatori. Totodată, Gear VR, accesoriul de realitate virtuală pentru telefoanele Samsung, primeşte acum suport pentru a urmări transmisii live la 360 de grade de pe Facebook.

Se pare că pentru camerele incluse pe lista de produse certificate pentru Live 360 de la Facebook, algoritmul de procesare video va oferi posibilitatea de a stabiliza materialul la cererea utilizatorului. Tot la capitolul funcţii noi vor intra şi butoanele pentru strângerea de fonduri pentru organizaţii non-profit în timpul unor transmisii Live, cât şi posibilitatea de a programa un livestream în avans printr-o postare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult