Controlează Winamp-ul direct din Yahoo Messenger - tutorial video

Discuţiile pe messenger şi ascultatul muzicii, eventual la căşti, fac deja parte din viaţa cotidiană a majorităţii utilizatorilor. Fie că eşti acasă sau la birou, şansele de a fi logat pe messenger şi de a asculta muzică în acelaşi timp, în paralel şi cu alte activităţi, sunt foarte mari. Dar ce ar fi dacă ai îmbina messenger-ul cu muzica şi ai controla player-ul preferat direct din Yahoo Messenger, fără a mai schimba între programe?

Exact o astfel de soluţie vei descoperi, dacă nu o ştii deja, în acest articol. Şi nu trebuie să instalezi nimic, soluţia există deja acolo, în Yahoo Messenger. Trebuie doar să o activezi.

FoxyTunes from Yahoo Music

Userii de Firefox cunosc probabil FoxyTunes ca fiind aceea extensie care le permite să controleze o mulţime de playere audio direct din browser. FoxyTunes a fost între timp cumpărat de Yahoo iar acum este gestionat de divizia Music a popularului portal american.

Controlează Winamp-ul direct din Yahoo Messenger Aşa se face că FoxyTunes a ajuns acum să reprezinte şi un plugin de Yahoo Messenger. Plugin-urile sunt acele mini aplicaţii care extind funcţionalitatea programului. Unul dintre cele mai folosite plugin-uri de Yahoo Messenger este cel de vreme.

Cum adaugi plugin-ul FoxyTunes

Este foarte simplu. În fereastra principală de Yahoo Messenger ai un buton care se numeşte Add Plug-ins. Este plasat undeva în partea de jos a ferestrei. Îl apeşi pentru a deschide lista de plugin-uri disponibile. Localizezi FoxyTunes from Yahoo Music şi apeşi butonul Start din dreptul lui. Clipul următor ar trebui să fie suficient de sugestiv în acest sens.

Controlează Winamp-ul din Yahoo Messenger de pe tare.ro

Sub lista de contacte va fi afişat acum un mic player audio. Nu este un player propriu-zis, ci un mijloc prin care poţi controla player-ul audio. Poate prelua controlul asupra unui număr destul de mare de programe precum Winamp, Windows Media Player, VLC, KMPlayer, AIMP2 şi altele.

Controlează Winamp-ul direct din Yahoo Messenger

Utilizare, opţiuni

Utilizarea plugin-ului este banală. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să alegi player-ul preferat. Unul din numeroasele butoane mici din fereastra FoxyTunes, mai precis primul din stânga, deschide meniul principal. Acolo ai opţiunea select player. Nu trebuie decât să selectezi player-ul preferat şi acesta va fi automat controlat de FoxyTunes (cu condiţia să îl ai şi instalat).

FoxyTunes oferă funcţiile elementare ale unui player audio. Poţi întrerupe sau trece la următoarea melodie şi poţi regla volumul. Singura opţiune disponibilă este aceea de a afişa la status melodiile ascultate.

În afară de Yahoo Messenger, FoxyTunes mai are şi versiuni pentru Firefox şi Internet Explorer. Pe cea pentru Internet Explorer nu am testat-o dar probabil funcţionează într-un mod similar celei de Firefox.