Distribuţiile Linux nu vor mai oferi în curând suport pentru PC-urile pe 32 de biţi

04.07.2016
Distribuţiile Linux nu vor mai oferi în curând suport pentru PC-urile pe 32 de biţi
Primele procesoare pe 64 de biţi pentru PC-uri au apărut în 2003. Acum, treisprezece ani mai târziu, dezvoltatorii de distribuţii Linux intenţionează să renunţe la suportul pentru PC-urile pe 32 de biţi. Google a făcut acest pas încă din 2015, când a renunţat la versiunea de 32 de biţi a browserului Chrome pentru Linux. 
 
Sistemele hardware pe 32 de biţi sunt din ce în ce mai puţine, iar dezvoltarea de versiuni dedicate ale sistemelor de operare pentru acestea necesită timp şi investiţii, a anunţat Ubuntu. Compania a transmis că până în octombrie 2018 suportul pentru PC-urile pe 32 de biţi va fi retras complet. 
 
Citeşte şi: NuAns Neo, noul smartphone bazat pe Windows 10 Mobile este disponibil acum şi din afara Japoniei
 
Fedora a luat o decizie similară şi nu mai oferă o imagine pe 32 de biţi pentru Fedora 24. Dezvoltatorii acestei distribuţii au încercat să renunţe complet la suportul pentru procesoare pe 32 de biţi, dar au întâmpinat încă rezistenţă din partea clienţilor, aşa că este disponibilă în continuare o astfel de imagine pentru Fedora Workstation. 
 
 
OpenSUSE Leap nu a oferit imagini pe 32 de biţi încă de la început. Preşedintele companiei, Richard Brown, a spus că sistemele pe 32 de biţi sunt în declin, aşa că nu merită ofertul. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult