IE 10 pentru Windows 8, livrat cu suport Adobe Flash

24.05.2012
IE 10 pentru Windows 8, livrat cu suport Adobe Flash

După criticile primite la adresa versiunii Metro de Internet Explorer 10, oferită iniţial fără suport pentru tehnologiile Adobe Flash, Microsoft a luat măsuri pentru corectarea acestei probleme, colaborând direct cu Adobe pentru integrarea componentelor necesare în următoarea versiune Windows 8 Release Preview.

IE 10 pentru Windows 8, cu plugin Adobe Flash

Decizia oarecum surprinzătoare, vine după ani de zile în care Microsoft a susţinut că viitorul aparţine tehnologiilor HTML 5. Contrar previziunilor companiei, foarte mult conţinut video încă este distribuit pe web folosind tehnologiile Adobe Flash, obligând Microsoft să ia măsuri pentru a asigura suportul necesar în browserul web.

Aparent, prin decizia de a integra plugin-ul Adobe Flash cu versiunile Metro şi non-Metro de Internet Explorer 10, Microsoft îşi încalcă propriile reguli, ce anunţau că Internet Explorer Metro nu va oferi suport pentru componente plug-in. În practică, colaborarea strânsă dintre Microsoft şi Adobe a permis integrarea codului sursă responsabil de tehnologiile Flash în structura lui Internet Explorer 10, eliminând astfel nevoia pentru un plug-in separat. Conform Microsoft, aceasta era cea mai bună modalitate de a garanta atingerea standardelor de securitate, performanţă şi compatibilitate dorite pentru Windows 8.

IE 10 pentru Windows 8, fără plugin Adobe Flash

Fără îndoială, adăugarea suportului Adobe Flash va îmbunătăţi considerabil modul în care este perceput Internet Explorer 10 de către utilizatori, eliminând îndoielile legate compatibilitatea cu diversele forme de conţinut media distribuite pe web.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult