Microsoft pregăteşte pachetul low-cost Office Albany

Microsoft pregăteşte pachetul low-cost Office Albany

Veşti bune pentru persoanele ce folosesc software legal, dar care nu se scaldă în dolari: Microsoft a confirmat existenţa pachetului Office low-cost cu nume de cod “Albany”. Mai mult, managerul de producţie (Bryson Gordon) a declarat că gigantul din Redmond va lăsa Office “Albany” beta pe mâna testerilor, iar spre sfârşitul anului utilizatorii se vor bucura direct de versiunea finală.

Deşi când spui low-cost te gândeşti de obicei şi la ceva compromisuri, Microsoft vrea să vină cu o ofertă cât de poate de serioasă şi atractivă. Suita Office “Albany” va cuprinde o gamă largă de aplicaţii, de la nelipsitele Word, Excel şi Powerpoint, până la suport pentru sharing online similar cu Google Docs (inclusiv photo-sharing), e-mail, chat şi chiar securitate (antivirus şi firewall).

Aplicaţiile vor putea fi achiziţionate separat, dar instalarea se va face cu ajutorul unui soft ce le va unifica. Preţul nu a fost încă stabilit pentru că Microsoft se gândeşte ca pachetul Office “Albany” să fie oferit pe bază de contract (lunar sau anual). Personal, nu agreez deloc ideea.

Microsoft Office Logo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News